Πιπερόπιτα λαχταριστή

Πιπερόπιτα λαχταριστή

Πιπερόπιτα λαχταριστή

Η πιπερόπιτα είναι λαχταριστή και τρώγεται πολύ ευχάριστα. Μπορούμε να βάλουμε ότι είδους τυρί θέλουμε.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • μισό ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 15 πιπεριές διάφορα χρώματα είτε κέρατο είτε κανονικές
  • 150 γραμμάρια τυρί Γκούντα

Πως Φτιάχνεται

  1. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε όσα σπόρια περισσότερα μπορούμε.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε ούτε πολύ ψιλά αλλά ούτε και πολύ χοντρά κομμάτια είτε είναι χοντρές  είτε είναι κέρατο και τις κόβουμε το ίδιο.
  3. Όταν τελειώσουμε τις βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και τις ξεπλένουμε καλά μία με δύο φορές.
  4. Τις βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίζουν καλά.
  5. Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι ξεφλουδίζοντας το και το κόβουμε σε ροδέλες.
  6. Μόλις τελειώσουμε και με αυτό το αφήνουμε σε ένα μέρος δίπλα μας και συνεχίζουμε με το μαϊντανό τον ψιλοκόβουμε.
  7. Αφού ετοιμάσουμε και κόψουμε όλα μας τα λαχανικά σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι αφήνουμε να σοταριστεί όσο καλύτερα γίνεται.
  8. Προσθέτουμε τις πιπεριές για να σοταριστούν και αυτές καλά.
  9. Μόλις μαραθούν καλά και οι πιπεριές προσθέτουμε και το μαϊντανό, ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας και κλείνουμε με καπάκι το σκεύος που έχουμε βάλει για να σοτάρουμε τα υλικά μας για να μπορέσει η πιπεριά να μαραθεί περισσότερο.
  10. Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι ανακατεύουμε ελαφρά και όταν η πιπεριά μας έχει  μαλακώσει αρκετά τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
  11. Συνεχίζουμε με το ταψί αλείφουμε όλη την επιφάνεια και γύρω-γύρω με λάδι στρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα και ραντίζουμε κάθε ένα με λίγο λάδι.
  12.  Αρχίζουμε λοιπόν να βάζουμε τα φύλλα στο ταψί.
  13. Θα τα μετρήσουμε συνήθως βγαίνουν 10 ή 12 τα φύλλα θα βάλουμε λοιπόν τα μισά κάτω και τα άλλα μισά από πάνω.
  14.  Όταν φτάσουμε λοιπόν και στρώσουμε τα μισά φύλλα κάτω παίρνουμε τη γέμιση που έχουμε φτιάξει και σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα όσο πιο ψιλά κομματάκια μπορούμε.
  15. Προσθέτουμε το γκούντα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί με τέτοιο τρόπο ομοιόμορφα  ώστε να καλυφθεί όλη την επιφάνεια.
  16. Όταν τελειώσουμε με τη γέμιση φέρνουμε τα  φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και περνάμε με το πινέλο μας λίγο λάδι στη συνέχεια στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
  17. Μόνο που αυτή τη φορά το σούρωμα δεν θα γίνει προς τις άκριες θα γίνει στο κέντρο ακριβώς για να μπορέσει η πίτα μας να γίνει ομοιόμορφη.
  18. Καθώς στρώνουμε τα φύλλα δεν ξεχνάμε ποτέ να ραντίζουμε με λαδάκι.
  19. Μόλις τελειώσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την χαράζουμε όχι μέχρι κάτω γιατί υπάρχει κίνδυνος να αδειάσει η γέμιση.
  20. Όταν τελειώσουμε και κόψουμε την πίτα στα κομμάτια που θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και λίγο νερό για να μπορέσει να γίνει το φύλλο μας πιο τραγανό.
  21. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στον αέρα και κάτω στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 25 με 35 λεπτά.

Σημείωση: Τα υλικά τα μαγειρεύουμε και για αυτό το λόγο η πίτα μας βγαίνει σχεδόν έτοιμη Χρειάζεται μόνο να ψηθεί το φύλλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...