Πίτσα με φύλλο σφολιάτας

Πίτσα με φύλλο σφολιάτας
Στην Πίτσα με φύλλο σφολιάτας τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι προαιρετικά. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε καλαμπόκι, μανιτάρια, κρεμμύδια, ελιές, κάπαρή φέτα και ότι άλλο υλικό της επιλογής σας.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 ντομάτα στο τρίφτη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά
- 5 με 6 φέτες μπέικον
- 5 με 6 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
Πως Φτιάχνονται
- Ξεκινάμε να φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα μας.
- Έχουμε τρίψει τη ντομάτα σε μια λεκάνη και εκεί ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και το λάδι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Συνεχίζουμε με την προετοιμασία μας.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε ψιλές φέτες, την πιπεριά αφού καθαρίσουμε το εσωτερικό της και βγάλουμε τα σπόρια.
- Συνεχίζουμε με το ζαμπόν που το κόβουμε στη μέση και με το μπέικον που το κόβουμε σε 3 ίσια κομμάτια.
- Αφού τελειώσουμε με τα υλικά μας και τα έχουμε όλα έτοιμα ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Θα χρειαστούμε μόνο το ένα από τα δύο που έχει μέσα το πακέτο.
- Ακουμπάμε το φύλλο σε μια λαδόκολλα και με το πλάστη ή με τα χέρια μας το ανοίγουμε όσο το χαρτί της λαδόκολλας.
- Όταν ανοίξουμε το φύλλο όσο είπαμε παραπάνω το παίρνουμε όπως είναι με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στη πλατφόρμα ή σε ταψί.
- Τώρα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε την πίτσα μας.
- Στρώνουμε πάνω από το φύλλο πρώτα τη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ήδη φτιάξει, ρίχνουμε μερικές κουταλιές και την απλώνουμε αρκετά καλά χωρίς να πάει στις άκριες.
- Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας με μια στρώση τυριού.
- Στρώνουμε την πιπεριά, την ντομάτα, το μπέικον, το ζαμπόν και τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τυρί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 5 με 7 λεπτά περίπου.
Σημείωση: Στο φύλλο σφολιάτας που θα ανοίξουμε δεν πρέπει να βάλουμε σάλτσα και στις άκριες γιατί θέλουμε ψήνοντας την πίτσα να κάνει το φούσκωμα. Με αυτό τον τρόπο δεν μας χύνονται απέξω τα υλικά.