Πολίτικο κιουνέφε ο παραδοσιακός μεζές

Πολίτικο κιουνέφε
Το πολίτικο κιουνεφέ είναι ένα πολίτικο πιάτο αγαπημένο για συνοδεία σε τσίπουρο ή ούζο.
Τι χρειαζόμαστε
- 200 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
- 100 γραμμάρια φέτα
- φιστίκι τριμμένο
- 60 γραμμάρια βούτυρο για το τηγάνι για κάθε μερίδα
για το σιρόπι
- μία κούπα νερό
- μια κούπα ζάχαρη
Πώς φτιάχνεται
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος που είπαμε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
- Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε το κιουνεφε.
- Παίρνουμε σαν μετρό ένα σκεύος αρκετά βαθύ.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι και αρχίζουμε να το ξέμπλεκουμε με τα χέρια μας όσο ποιο καλά μπορούμε.
- Αφού κάνουμε αυτή τη διαδικασία παίρνουμε μία ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι όχι πολύ μεγάλη αλλά ούτε και πολύ μικρή τη στρώνουμε μέσα στο σκεύος που έχουμε σαν μέτρο.
- Την τακτοποιούμε όσο καλύτερα γίνεται να μην ξεφεύγει από τα πλάγια και όταν κάνουμε και αυτό τοποθετούμε στο κέντρο ακριβώς ένα κομμάτι φέτα.
- Ραντίζουμε με λίγο φιστίκι τριμμένο και σκεπάζουμε ίδιο τρόπο με μικρή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι.
- Στη συνέχεια πατάμε καλά γύρω-γύρω για να μπορέσει να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο και με λίγο νεράκι που έχουμε βάλει στις άκρες των δάχτυλων μας κάνουμε γύρω-γύρω πατώντας το για να κολλήσει και να κλείσει.
- Έπειτα βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά ρίχνουμε μέσα το μισό από το βούτυρο τα 60 γραμμάρια δηλαδή το κόβουμε ακριβώς στη μέση.
- Το αφήνουμε να κάψει και τοποθετούμε μέσα στο κέντρο ακριβώς στο τηγάνι τον κιουνεφέ.
- Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια πατάμε με μία τρυπητή κουτάλα το κέντρο γύρω-γύρω.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές προσέχοντας πώς θα το γυρίσουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Όταν πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και πάνω από τον κιουνεφέ μία με δύο κουταλιές από το σιρόπι.
- Πολύ προσεκτικά αφήνουμε να απορροφήσει ελαφρώς το σιρόπι.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω λίγο φιστίκι τριμμένο.
Σημείωση: Το σιρόπιασμα πρέπει να γίνεται την ώρα που τηγανίζεται το κιουνεφέ για να μπορέσει να αποροφηθεί το σιρόπι.