Πορτοκαλί κολοκυθόπιτα φαγητό απολαυστικό

Πορτοκαλί κολοκυθόπιτα φαγητό απολαυστικό
Η συγκεκριμένη συνταγή αυτή έχει προέλευση από ένα Χωρίο της Λαμίας το Μαυρίλο. Η πορτοκαλί κολοκύθα δεν είναι προϊόν που τη συναντάμε συχνά στην αγορά, έχει την εποχή της.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κολοκύθα πορτοκαλί
- 1 φύλλο κρούστας
- 150 γραμμάρια φέτα
- μισό ποτήρι του νερού λάδι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
- 4 αυγά
- 2 κύβους λαχανικών
- μισό ματσάκι άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Ξεκινάμε κόβοντάς τη στη μέση και καθαρίζοντας την κολοκύθα από τα σπόρια.
- Στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα απέξω. Μας ενδιαφέρει μόνο το εσωτερικό της.
- Μόλις τελειώσουμε με το καθάρισμα πλένουμε τα κομμάτια καλά και τα βάζουμε να στραγγίξουν.
- Μετά παίρνουμε τα κομμάτια ένα ένα και τα τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Όταν τελειώσουμε ψιλοκόβουμε μέσα σε μια λεκάνη που έχουμε την τριμμένη πλέον κολοκύθα, τον άνηθο.
- Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα άλλο πιάτο, τα χτυπάμε ελαφρά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη γέμιση μαζί με τα άλλα υλικά.
- Σε ένα ποτηράκι βάζουμε δυο δάχτυλα νερό, ρίχνουμε μέσα τους κύβους και τους λιώνουμε για λίγα λεπτά στο μικροκυμάτων να λιώσουν.
- Τους βάζουμε και αυτούς στη λεκάνη, προσθέτουμε το λάδι και σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για να αναμειχθούν και όταν είναι έτοιμη η γέμιση την αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα κάθε φορά με λίγο βούτυρο.
- Ρίχνουμε τη γέμιση από πάνω, τη στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού καλύπτοντας όλη τη βάση του ταψιού και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα μέχρι να τα πάρει όλα.
- Πάντα ραντίζοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
- Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα χαράζουμε ελαφρά μόνο την πάνω επιφάνεια γιατί αν χαράξουμε μέχρι κάτω υπάρχει κίνδυνος η γέμιση να φύγει.
- Ρίχνουμε από πάνω ραντιστό το υπόλοιπο βούτυρο που έχει περισσέψει και λίγο νεράκι ραντιστό και αυτό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με 220 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 60 λεπτά.
Σημείωση: Στην Πορτοκαλί κολοκυθόπιτα φαγητό απολαυστικό καθώς στρώνουμε τα φύλλα αρχικά μας περισσεύουν έξω από το ταψί. Αυτά δεν τα κόβουμε να τα πετάξουμε τα γυρνάμε μέσα όταν ρίξουμε τη γέμιση και προσπαθούμε τα επάνω φύλλα που θα βάλουμε να τα σουρώσουμε στο κέντρο ακριβώς.