Πορτοκαλόπιτα με αυγά
Η πορτοκαλόπιτα με αυγά έχει πολλές παραλλαγές στην παρασκευή της. Μια από όλες αυτές είναι και η συγκεκριμένη συνταγή που φτιάχνουμε παρακάτω.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κούπες νερό
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
Πως φτιάχνεται
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ.
- Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε έτσι ώστε να σκεπάσουν όλη την βάση του πυρέξ μας.
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα.
- Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από δυο πορτοκάλια, τις δύο κούπες με νερό και τη 1 1/2 κούπα ζάχαρης.
- Βράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
- Πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό κρύο.
Σημείωση: Πρέπει όταν θα σιροπιάσουμε το γλυκό μας πρέπει είτε το γλυκό είτε το σιρόπι να είναι κρύο για να μην γίνει μια ενιαία μάζα η πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι . Προσοχή το ένα από τα δύο πρέπει να είναι ζεστό.