Πορτοκαλόπιτα με αυγά

Πορτοκαλόπιτα με αυγά

Πορτοκαλόπιτα με αυγά

Η πορτοκαλόπιτα με αυγά έχει πολλές παραλλαγές στην παρασκευή της. Μια από όλες αυτές είναι και η συγκεκριμένη συνταγή που φτιάχνουμε παρακάτω.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 κούπες νερό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

Πως φτιάχνεται

  1. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ.
  2. Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε έτσι ώστε να σκεπάσουν όλη την βάση του πυρέξ μας.
  3. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε τα φύλλα από πάνω και ενδιάμεσα.
  4. Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
  6. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό από δυο πορτοκάλια, τις δύο κούπες με νερό και τη 1 1/2 κούπα ζάχαρης.
  7. Βράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
  8. Πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό κρύο.

Σημείωση: Πρέπει όταν θα σιροπιάσουμε το γλυκό μας πρέπει είτε το γλυκό είτε το σιρόπι να είναι κρύο για να μην γίνει μια ενιαία μάζα η πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι . Προσοχή το ένα από τα δύο πρέπει να είναι ζεστό.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…