Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά

Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά
Η πορτοκαλόπιτα με αυγά είναι ένα παρεξηγημένο γλυκό ειδικά για αυτούς που τους αρέσει υπερβολικά η σοκολάτα. Μια δοκιμή όμως μας αλλάζει τελείως την άποψη. Θεωρείται και ποιο υγιεινή διότι η συνταγή δεν έχει αυγά.
Τι χρειάζεται
- για ένα μέτριο ταψί
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 3 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
Πως φτιάχνεται
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά που θα βάλουμε τα υλικά μας.
- Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μείγμα νερουλό.
- Παίρνουμε τα φύλλα ένα- ένα, τα ‘’μαδάμε’’ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.
- Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας.
- Το βάζουμε στον αέρα να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη και τις κομμένες φέτες από ένα πορτοκάλι.
- Βράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
- Πρέπει ή η πορτοκαλόπιτα ή το σιρόπι να είναι κρύα. Κατά προτίμηση το γλυκό μας.
- Αν δεν αφήσουμε το ένα ή το άλλο να είναι κρύα απλά θα γίνει μια μάζα το γλυκό μας.
Σημείωση: Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι δένει με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας αφού τα έχουμε ξεράνει.