Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά


Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά

Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά

Η πορτοκαλόπιτα με αυγά είναι ένα παρεξηγημένο γλυκό ειδικά για αυτούς που τους αρέσει υπερβολικά η σοκολάτα. Μια δοκιμή όμως μας αλλάζει τελείως την άποψη. Θεωρείται και ποιο υγιεινή διότι η συνταγή δεν έχει αυγά.

Τι χρειάζεται

  • για ένα μέτριο ταψί
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Πως φτιάχνεται

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά που θα βάλουμε τα υλικά μας.
  2. Ρίχνουμε το  καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μείγμα νερουλό.
  4. Παίρνουμε τα φύλλα ένα- ένα, τα ‘’μαδάμε’’ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.
  5. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο.
  6. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας.
  7. Το βάζουμε στον αέρα να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  8. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
  9. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη και τις κομμένες φέτες από ένα πορτοκάλι.
  10. Βράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
  11. Πρέπει ή η πορτοκαλόπιτα ή το σιρόπι να είναι κρύα. Κατά προτίμηση το γλυκό μας.
  12. Αν δεν αφήσουμε το ένα ή το άλλο να είναι κρύα απλά θα γίνει μια μάζα το γλυκό μας.

Σημείωση: Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι δένει με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας αφού τα έχουμε ξεράνει.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…