Πρασόπιτα πανεύκολη σπιτική

Πρασόπιτα πανεύκολη σπιτική

Πρασόπιτα πανεύκολη σπιτική

Πρασόπιτα πανεύκολη σπιτική. Εμείς τη φτιάξαμε με φύλλο σφολιάτας, εάν δεν μας αρέσει το φύλλο αυτό μπορούμε να βάλουμε ότι άλλο φύλλο θέλουμε ακόμη και σπιτικό.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 αυγά
  • 5 πράσα
  • μισό κιλό σέσκουλα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πίπερι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι για επάλειψη στο ταψί
  • 100 με 150 γραμμάρια φέτα

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου τα 4 δάχτυλα νερό και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει.
  2. Μέχρι να γίνει αυτό καθαρίζουμε τα πράσα βγάζοντας το απέξω φύλλο, τα κόβουμε στη μέση και μετά τα ψιλοκόβουμε.
  3. Όταν τα τελειώσουμε όλα τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και τα πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τα για να φύγουν τα χώματα και ότι άλλο μπορεί να έχουν τα πράσα.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το πλύσιμο δύο με τρεις φορές το λιγότερο.
  5. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν.
  6. Το νερό έχει βράσει να βράζει που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα πράσα για να τα ζεματίσουμε.
  7. Αυτό το κάνουμε για να φύγει η σπιρτάδα από το πράσο.
  8. Αφήνουμε να πάρουν μια με δύο βράσεις και συνεχίζουμε με τα σέσκουλα.
  9. Κόβουμε από πάνω το χοντρό μέρος γιατί δεν βράζει και κρατάμε μόνο τα φύλλα το κάτω μέρος.
  10. Τα κόβουμε σε δυο τρία κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη με νερό για να τα πλύνουμε και αυτά.
  11. Καθώς τα πλένουμε τα στύβουμε κιόλας. Όταν τελειώσουμε τα βάζουμε στην άκρη.
  12. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα πλένουμε.
  13. Εν το μεταξύ τα πράσα είναι έτοιμα δηλαδή έχουν ζεματιστεί.
  14.  Τα σουρώνουμε στο τρυπητό κα τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  15. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε και τον άνηθο περίπου το μισό δάχτυλο γιατί δεν θέλουμε να μας λιώσει μέσα στη γέμιση.
  16. Βάζουμε τη κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το λάδι, τον άνηθό και τα κρεμμυδάκια για να σοταριστούν.
  17. Καθώς σοτάρονται προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το πιπέρι το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  18. Βάζουμε μέσα τα σέσκουλα γιατί θέλουμε και αυτά να τσιγαριστούν, να μαραθούν.
  19. Μόλις γίνει και αυτό τοποθετούμε στη κατσαρόλα μας και τα πράσα.
  20. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά γιατί θέλουμε να απορροφήσει όλα τα ζουμάκια.
  21. Η γέμιση μας είναι σχεδόν έτοιμη. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε σε ένα μέρος για να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.
  22. Πρέπει να κρυώσει καλά η γέμιση μας γιατί αν ρίξουμε μέσα τα αυγά θα μας κόψουν.
  23. Εν το μεταξύ εμείς ετοιμάζουμε το ταψί.
  24. Με ένα πινέλο αλείφουμε λάδι γύρω γύρω το ταψί μας.
  25. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας είτε με τα χέρια μας είτε με ένα πλάστη.
  26. Το φέρνουμε σε μέγεθος ίδιο με το ταψί μας και το στρώνουμε μέσα στο ταψί.
  27. Η γέμιση έχει κρυώσει.
  28. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας μέσα στη γέμιση τη φέτα. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολάκι τα χτυπάμε καλά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
  29. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση μας και τη ρίχνουμε πάνω από το φύλλο που έχουμε στρώσει μέσα στο ταψί.
  30. Στρώνουμε με τέτοιο τρόπο τη γέμιση ώστε να καλύψει όλη τη βάση του ταψιού πάνω από το φύλλο.
  31. Ανοίγουμε και το άλλο φύλο όσο καλύτερά μπορούμε όπως και το πρώτο και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού.
  32. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το επάνω μέρος της πίτας ελαφρά.
  33. Αλείφουμε και το επάνω φύλλο με λίγο λάδι.
  34. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε για περίπου 35 με 40 λεπτά.

Σημείωση: Δεν πρέπει να χαράξουμε το φύλλο μας μέχρι κάτω γιατί υπάρχει κίνδυνός να μας αδειάσει η γέμιση μέσα στο ταψί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...