Πρασόρυζο

Πρασόρυζο

Πρασόρυζο

To πρασόρυζο έχει μια ουσία την αλλισίνη που βοηθά στο να μειώνεται στον οργανισμό η χοληστερίνη. Ακόμη τα πράσα είναι πλούσια σε κάλλιο που βοηθούν την αρτηριακή πίεση.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 5 πράσα μεγάλα
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 λεμόνι
  • μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 3 κουταλιές της σούπας ντοματάκια
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι

Πως Φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες τα πράσα.
  2. Τα πλένουμε πολύ καλά για να φύγουν τα χώματα μπορεί να χρειαστούν να πλυθούν δύο και τρία χέρια.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό ποιο κάτω από τη μέση περίπου τα τέσσερα δάχτυλα, με μια χούφτα αλάτι.
  4. Σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα κομμένα πράσα.
  5. Αφήνουμε να βράσουν ένα με δύο χόχλους όχι παραπάνω, θέλουμε απλά να τα ζεματίσουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.
  6. Τα αφήνουμε εκεί να στραγγίξουν καλά.
  7. Εμείς στο μεταξύ ψιλοκόβουμε μέσα στη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τρίβουμε την ντομάτα και το ελαιόλαδο.
  8. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς.
  9. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα πράσα να τσιγαριστούν και αυτά.
  10. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τους κύβους λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, τα ντοματάκια και δύο ποτήρια νερό.
  11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  12. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  13. Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού που είπαμε παραπάνω ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα και το ρύζι.
  14. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σημείωση: Αφήνουμε να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά με σκεπασμένο καπάκι και σερβίρουμε με τυρί τριμμένο εάν θέλουμε το Πρασόρυζο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...