Λουκάνικο με τυρί
Το Λουκάνικο με τυρί ταιριάζει τέλεια όταν βρισκόμαστε με την παρέα για ένα ουζάκι και θέλουμε να κάνουμε κάτι γρήγορο και ταυτόχρονα νόστιμο με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι...
Το Λουκάνικο με τυρί ταιριάζει τέλεια όταν βρισκόμαστε με την παρέα για ένα ουζάκι και θέλουμε να κάνουμε κάτι γρήγορο και ταυτόχρονα νόστιμο με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι...
Το Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο είναι μια κλασσική συνταγή που τι συναντάμε σε εορταστικό ή Κυριακάτικο τραπέζι. Είναι το καλύτερο κομμάτι του χοιρινού και δικαιολογημένα αν το μαγειρέψουμε με...
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι γιουβέτσι μια εναλλακτική για όσους θέλουν να φάνε διαφορετικά το γιουβέτσι μαζι με λίγο κρέας.
Το Κοτόπουλο λεμονάτο με μπέικον και πιπεριά είναι μια ακόμα συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε για να καταναλώσουμε το κοτόπουλο με διαφορετικό τρόπο.
Τις Χοιρινές μπριζόλες ρολό μας μπορούμε να τις δοκιμάσουμε να τις φτιάξουμε κατά αυτό τον τρόπο και να αποφύγουμε το τηγάνι που είναι και ανθυγιειν0 για την υγειά μας.
Το Χοιρινό κοκκινιστό με πιπεριές είναι κρέας που μαγειρεύεται πάρα πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται πολλές ώρες για βράσιμο γιατί το κρέας του είναι πολύ μαλακό.
Μοσχαράκι λεμονάτο είναι ο διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος αυτού του κρέατος αντί για το κλασσικό κοκκινιστό. Τι Χρειαζόμαστε 1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι 3 με 4 καρότα 1 κρεμμύδι ξερό 1...
Κοτόπουλο κοκκινιστό με σάλτσα ντομάτας φρέσκια μπορούμε να το συνοδέψουμε με χυλοπίτες, μακαρόνια καθώς και με πατάτες τηγανιτές. Ταιριάζει απόλυτα με πολλές συνταγές και με φρέσκια ντομάτα γίνεται απίστευτο Τι...
Τα Κεφτεδάκια τηγανητά με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα είναι το ιδανικό φαγητό για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές. Τι Χρειαζόμαστε 1...
Το Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα του ονείρου το φτιάχνουμε με απλό τρόπο, ελάχιστα υλικά και γίνεται πραγματικά ένα πολύ δυνατό πιάτο. Τι Χρειαζόμαστε 2 κιλά μοσχάρι με κόκκαλο 1 κουτί...
Το Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα είναι ένα εκλεκτό κρέας χοιρινό που φτιάχνεται με διαφορετικές παραλλαγές. Στη Μύκονο συνηθίζεται να το φτιάχνουν γιατί θεωρείται το Κυριακάτικο φαγητό. Τι Χρειαζόμαστε 2...
Τα Χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας τα βρίσκουμε και με την ονομασία σκαλοπινάκια που σημαίνει το ψαχνό της μπριζόλας. Τι Χρειαζόμαστε 6 με 8 μπριζολάκια χοιρινά σκαλοπινάκια 1 1/2 κουταλάκι...
Τα Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας είναι ο τελείος διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τις μπριζόλες εκτός από ψητές και τηγανιτές. Τι χρειαζόμαστε 3-4 μπριζόλες χοιρινές 2 πορτοκάλια 3...
Στο πιάτο αυτό την ιδιαίτερη γεύση τη δίνει το πορτοκάλι και το μέλι αλλά αν προσθέσουμε και το λεμόνι η γεύση απογειώνεται. Τι Χρειαζόμαστε 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο 3 καρότα...
Ο γνήσιος ο παραδοσιακός μουσακάς είναι ο ελληνικός αλλά τον συναντάμε με διάφορες παραλλάγες και σε άλλες χώρες όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ρουμανία, Βουλαγαρία και άλλες Μεσογειακές...
Τα σουτζουκάκια σμυρνέικα φτιάχνονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο τρόπος που σας αναφέρουμε παρακάτω. Τι χρειαζόμαστε 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1...
O Γαύρος τηγανιτός είναι ένας καταπληκτικός ουζομεζές. Αν και παρεξηγημένο ψάρι είναι θρεπτικότατο και πλούσιο σε φώσφορο και βιταμίνες. Τι χρειαζόμαστε 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο 6 με 8 κουταλιές αλεύρι...
Το Μοσχαράκι κρασάτο με σάλτσα αν το συνοδεύσουμε με χοντρό μακαρόνι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτιάξει ροζμπίφ ή ότι μοιάζει σαν τη συνταγή. Τι Χρειαζόμαστε 1 1/2 κιλό μοσχαράκι...
Τα μπιφτέκια στο φούρνο εκτός από κιμά μοσχαρίσιο μπορούμε να τα φτιάξουμε είτε με χοιρινό κιμά είτε με κιμά κοτόπουλο. Τι Χρειαζόμαστε 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 1 αυγό 1 κρεμμύδι...
To Χοιρινό φρικασέ με σελινόριζα μία παραλλαγή με το τηγανιτό και το βραστό κρέας, μόνο που προσθέτουμε ζουμάκια και στο τέλος το αυγολέμονο. Τι Χρειαζόμαστε 1 1/2 με 2 κιλά...
Η Συκωταριά τηγανιτή είναι μέρος του αρνίσιου, του κατσικίσιου ή οποιουδήποτε άλλου κρέατος ή πουλερικού. Τι χρειαζόμαστε μια συκωταριά αρνίσια περίπου 1 1/2 κιλό αλάτι λάδι για τηγάνισμα αλεύρι 1 φλιτζανάκι...
Οι Λαχανοντολμάδες με κιμά νόστιμο, λαχταριστό πιάτο που θα μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει και γκουρμεδιάρικο. Τι χρειαζόμαστε 1 μεγάλο λάχανο μαλακό 3 κρεμμύδια 1 κιλό κιμά 1/2 φλιτζάνι του...
Το αρνί στη σούβλα ή μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους είναι είναι συνδεόμενο με την ελληνική παράδοση από τα αρχαία ακόμα χρονιά. Τι χρειαζόμαστε 1 αρνί ολόκληρο ελαιόλαδο λεμόνια αλάτι πιπέρι...
Ο Μπακαλιάρος τηγανιτός με σκορδαλιά είναι μια συνταγή παράδοσης που την φτιάχνουμε κάθε 25η Μαρτίου για την ημέρα του Ευαγγελισμού. Μπορούμε όμως να την μαγειρέψουμε και όποτε άλλοτε θέλουμε. Τι...
Ο Γαύρος πλακί στο φούρνο είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος που μπορούμε να μαγειρέψουμε το γαύρο εκτός από τηγανιτό. Αυτός ο τρόπος είναι επίσης ιδιαίτερα γευστικός. Τι Χρειαζόμαστε 1 κιλό...
Ο Μπακαλιάρος πλακί με σάλτσα στον φούρνο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος του μπακαλιάρου.
Ο Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που τρώγεται με μεγάλη ευχαρίστηση, όχι μόνο στις εθνικές επετείους αλλά και όποτε θέλουμε εμείς να τον φτιάξουμε. Τι χρειάζεται...
Το Σπετσοφάι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με πολύ ωραία γεύση και αποτελεί ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος συνταγής για να μαγειρέψετε τα λουκάνικα. Τι χρειαζόμαστε 6 λουκάνικα χωριάτικα (ή της αρεσκείας...
Το Χοιρινό χεράκι με την πέτσα του είναι μια συνταγή που θέλει μαεστρία τόσο στην εκτέλεση όσο και στο ψήσιμο αλλά αξίζει να τη φτιάξουμε. Τι χρειαζόμαστε 1 χεράκι με...
Σημείωση: Πριν σερβίρουμε τα Γιουβαρλάκια αυγολέμονο τα αφήνουμε πάνω στο μάτι το ζεστό με ανοιχτό καπάκι για να δέσει το αυγολέμονο.