Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα
Το Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα είναι ένα εκλεκτό κρέας χοιρινό που φτιάχνεται με διαφορετικές παραλλαγές. Στη Μύκονο συνηθίζεται να το φτιάχνουν γιατί θεωρείται το Κυριακάτικο φαγητό.
Τι Χρειαζόμαστε
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπα μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να κάψει.
- Παίρνουμε μια πιατέλα, βάζουμε πάνω το ψαρονέφρι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν αρχίσει να καίει η μαργαρίνη βάζουμε το ψαρονέφρι στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Στο μεταξύ κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη κατσαρόλα.
- Εν το μεταξύ φτιάχνουμε τη σως μουστάρδας, μελιού.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και το μέλι, χτυπάμε καλά με ένα σύρμα για να διαλυθούν όλα τα υλικά και να γίνει λεία.
- Αφήνουμε το ψαρονέφρι να ροδίσει με το κρεμμυδάκι και όταν είναι έτοιμο σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.
- Το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη σως που έχουμε φτιάξει από πριν.
- Ραντίζουμε το κρέας μας από πάνω με λίγο θυμάρι και το αφήνουμε να πάρει βράση καλά και να δέσει η σάλτσα μας.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχει βράσει το κρέας μας.
- Τέλος βγάζουμε το ψαρονέφρι από τη κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα του.
Σημείωση: Το Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα με τα ίδια υλικά αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο ρίχνοντας πάντα τη σως στο τέλος.