Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο

Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο

Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο

Το Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο είναι μια κλασσική συνταγή που τι συναντάμε σε εορταστικό ή Κυριακάτικο τραπέζι.

Είναι το καλύτερο κομμάτι του χοιρινού και δικαιολογημένα αν το μαγειρέψουμε με το συγκεκριμένο τρόπο έχουμε πετύχει ένα φοβερό πιάτο. Ενας αλλος τροπος για να το μαγειρεψουμε ειναι με το  Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 6 με 8 μέτριες πατάτες
  • 2 πορτοκάλια
  • 3 λεμόνια
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 ντομάτες μικρές ή μια μεγάλη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε πλένοντας το κρέας μας πολύ καλά και το αφήνουμε στο στραγγίξει από τα νερά.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Καθαρίζουμε τη φλούδα της ντομάτας το γύρω γύρω δηλαδή και τις κόβουμε κομματάκια.
  4. Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές μέσα στο ταψί σε μέγεθος όσο το μικρό μας δαχτυλάκι.
  5. Ρίχνουμε το μισό αλάτι, το μισό πιπέρι και λίγο θυμάρι πάνω από τις πατάτες.
  6. Τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να πάνε τα υλικά που ρίξαμε παντού.
  7. Προσθέτουμε και την ντομάτα, ανακατεύοντας πάλι καλά και ανοίγουμε λίγο χώρο στη μέση στο ταψί για να βάλουμε το κρέας μας.
  8. Εν το μεταξύ στίβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια μαζί για να τα ρίξουμε μέσα στο ταψί.
  9. Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι με το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και από τις δύο μεριές.
  10. Τέλος βάζουμε το λάδι πάνω από το κρέας μας και τις πατάτες.
  11. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 230 με 250 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε 60 με 75 λεπτά.
  12. Μόλις το κρέας έχει ψηθεί από τη μια πλευρά ελαφρώς βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Σημείωση: Στο Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο δε ρίξαμε νερό γιατί ήταν αρκετός ο χυμός πορτοκαλιών και λεμονιών που προσθέσαμε μέσα. Αν χρειάζεται μπορείτε να συμπληρώσετε ένα ποτήρι στο ενδιάμεσο του ψησίματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...