Ψητές πατάτες με τη φλούδα τους

Ψητές πατάτες με τη φλούδα τους

Ψητές πατάτες με τη φλούδα τους

Ψητές πατάτες με τη φλούδα τους ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος της πατάτας ποιο υγιεινός και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γευστικός. Ταιριάζει από πάνω απίστευτα το κίτρινο τυρί τριμμένο διότι πάει τη γεύση σε άλλα επιπέδα.  

Τι χρειαζόμαστε

  • 5 με 6 πατάτες μέτριες περίπου ίδιου μεγέθους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 με 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή αποξηραμένο
  • λίγο ελαιόλαδο

Πως φτιάχνονται

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα και τις ακουμπάμε σε μια πετσέτα για να στραγγίξουν.
  2. Στη συνέχεια χαράζουμε σε φέτες τις πατάτες χωρίς να πάει το μαχαίρι κάτω κάτω.
  3. Φροντίζουμε το μέγεθος που θα τις χαράξουμε να είναι όσο το μικρό μας δαχτυλάκι.
  4. Έπειτα τις τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έρθει από πάνω η μεριά που έχουμε χαράξει τις πατάτες.
  5. Ανοίγοντας ελαφρά τις σχισμές που έχουμε κάνει με προσοχή να μην σπάσουν ρίχνουμε ανάμεσα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το σκόρδο.
  6. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία με όλες τις πατάτες προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης στις δυο άκρες και στο κέντρο του ταψιού.
  7. Βάζουμε στην άκρη του ταψιού το χυμό πορτοκαλιού.
  8. Ρίχνουμε σε κάθε πατάτα χωριστά λάδι και βάζουμε το πυρέξ μας στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου πάνω, κάτω στους 180 βαθμούς.
  9. Προσοχή δεν πρέπει να γυρίσουμε τις πατάτες όσο ψήνονται αλλά ούτε και να προσθέσουμε νερό. Είναι έτοιμες όταν έχουν ξεροψηθεί από την πάνω μεριά.

Σημείωση: Τις Ψητές πατάτες με τη φλούδα τους μπορούμε να τις σερβίρουμε σε πιατέλα και να προσθέσουμε λεμόνι ή ακόμα και τριμμένο τυρί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...