Ραβανί με καρύδα

Ραβανί με καρύδα

Ραβανί με καρύδα

    

Πόσες φορές θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι παραδοσιακό με άλλη γεύση έτσι βγήκε το Ραβανί με καρύδα που μας δίνει έναν απίθανο συνδυασμό.

Τι χρειαζόμαστε

  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού καρύδα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια της σούπας ούζο
  • 1 βανίλια
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το πασπάλισμα του ταψιού

Για το σιρόπι

  • 3 1\2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Πως φτιάχνεται

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη.
  2. Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μαζί, βάζοντας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το ούζο, την βανίλια, την καρύδα και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά.
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα της καρύδας εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο ασπράδι συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να γίνει αφράτο.
  6. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ρίχνουμε την ζύμη και την στρώνουμε.
  7. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο από πριν και βάζουμε μέσα το ταψί.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  10. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και λίγο παραπάνω.
  11. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι καυτό πάνω από το γλυκό μας και προσέχουμε να πάει παντού.

Σημείωση: Το Ραβανί με καρύδα πρέπει να αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει καλά διαφορετικά αν είναι και τα δύο ζεστά θα μας λασπώσει το γλυκό μας, θα αλλοιώσει την γεύση του.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…