Ραβανί με καρύδα
Πόσες φορές θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι παραδοσιακό με άλλη γεύση έτσι βγήκε το Ραβανί με καρύδα που μας δίνει έναν απίθανο συνδυασμό.
Τι χρειαζόμαστε
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού καρύδα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια της σούπας ούζο
- 1 βανίλια
- λίγο βούτυρο και αλεύρι για το πασπάλισμα του ταψιού
Για το σιρόπι
- 3 1\2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Πως φτιάχνεται
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μαζί, βάζοντας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το ούζο, την βανίλια, την καρύδα και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
- Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα της καρύδας εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο ασπράδι συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να γίνει αφράτο.
- Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ρίχνουμε την ζύμη και την στρώνουμε.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο από πριν και βάζουμε μέσα το ταψί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και λίγο παραπάνω.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι καυτό πάνω από το γλυκό μας και προσέχουμε να πάει παντού.
Σημείωση: Το Ραβανί με καρύδα πρέπει να αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει καλά διαφορετικά αν είναι και τα δύο ζεστά θα μας λασπώσει το γλυκό μας, θα αλλοιώσει την γεύση του.