Ρεβίθια σούπα τα παραδοσιακά

Ρεβίθια σούπα τα παραδοσιακά εύκολα και γρήγορα
Τα ρεβίθια φαίνεται η καταγωγή τους να ξεκινά από τα βάθη της Ασίας. Αργότερα με το πέρασμά των χρόνων ήρθαν προς την Ευρώπη. Είναι φαγητό που δίνει βιταμίνες όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο ρεβίθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 λεμόνια
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Πως Φτιάχνονται
- Σε μια λεκάνη βάζουμε μέσα τα ρεβίθια και ρίχνουμε νερό περίπου τα δύο δάχτυλά για να σκεπαστούν.
- Ρίχνουμε και τη σόδα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε καλά και τα ξεπλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό περίπου τα 3 δάχτυλα, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και σε δυνατή φωτιά τα βάζουμε να βράσουν.
- Όταν αρχίσει να πάρει βράση το φαγητό μας θα βγάζει αφρό, με ένα κουτάλι και ένα πιατάκι ξαφρίζουμε από πάνω την επιφάνεια.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά να φύγει η σόδα που έχουμε βάλει από την προηγούμενη.
- Τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 2 δάχτυλα νερό.
- Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν, καθαρίζουμε το κρεμμύδι το χαράζουμε στα 4 και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα ρεβίθια μας.
- Όταν θα λιώσει το κρεμμύδι μέσα στην κατσαρόλα σημαίνει το φαγητό μας είναι έτοιμο.
- Προσθέτουμε επίσης μέσα στην κατσαρόλα το αλάτι, τους κύβους λαχανικών και το λάδι.
- Αφήνουμε να βράσουν με το καπάκι μας μισάνοιχτο.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί ρίχνουμε ακόμη ένα με δύο ποτήρια με νερό.
- Αφήνουμε το λεμόνι για το τέλος για να κρατήσει την οξύτητα του, όταν το ρίξουμε αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια δύο βράσεις και είναι έτοιμο.
Σημείωση: Εάν δε θέλουμε να μας βγει το φαγητό μας με τόσα ζουμιά δηλαδή σαν σούπα το αφήνουμε να βράσει λίγο παραπάνω ή εάν θέλουμε μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα του με δυο κουταλιές κορνφλάουρ που θα το διαλύσουμε μέσα σε λίγο νεράκι.