Ρεβίθια σούπα (τα παραδοσιακά εύκολα και γρήγορα)

Ρεβίθια σούπα 

Τα ρεβίθια φαίνεται η καταγωγή τους να ξεκινά από τα βάθη της Ασίας. Αργότερα με το πέρασμά των χρόνων ήρθαν προς την Ευρώπη. Είναι φαγητό που δίνει βιταμίνες όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε μέσα τα ρεβίθια και ρίχνουμε νερό περίπου τα δύο δάχτυλά για να σκεπαστούν.
  2. Ρίχνουμε και τη σόδα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
  3. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε καλά και τα ξεπλένουμε.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό περίπου τα 3 δάχτυλα, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και σε δυνατή φωτιά τα βάζουμε να βράσουν.
  5. Όταν αρχίσει να πάρει βράση το φαγητό μας θα βγάζει αφρό, με ένα κουτάλι και ένα πιατάκι ξαφρίζουμε από πάνω την επιφάνεια.
  6. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά να φύγει η σόδα που έχουμε βάλει από την προηγούμενη.
  7. Τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 2 δάχτυλα νερό.
  8. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν, καθαρίζουμε το κρεμμύδι το χαράζουμε στα 4 και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα ρεβίθια μας.
  9. Όταν θα λιώσει το κρεμμύδι μέσα στην κατσαρόλα σημαίνει το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  10. Προσθέτουμε επίσης μέσα στην κατσαρόλα το αλάτι, τους κύβους λαχανικών και το λάδι.
  11. Αφήνουμε να βράσουν με το καπάκι μας μισάνοιχτο.
  12. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί ρίχνουμε ακόμη ένα με δύο ποτήρια με νερό.
  13. Αφήνουμε το λεμόνι για το τέλος για να κρατήσει την οξύτητα του, όταν το ρίξουμε αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια δύο βράσεις και είναι έτοιμο.

Σημείωση: Εάν δε θέλουμε να μας βγει το φαγητό μας με τόσα ζουμιά δηλαδή σαν σούπα το αφήνουμε να βράσει λίγο παραπάνω ή εάν θέλουμε μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα του με δυο κουταλιές κορνφλάουρ που θα το διαλύσουμε μέσα σε λίγο νεράκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...