Ρεβιθοκεφτέδες
Κύριο συστατικό του φαγητού αυτού είναι τα ρεβίθια. Θεωρούνται ως υποκατάστατα του κρέατος και είναι ο τέλειος μεζές.
Τι Χρειαζόμαστε
- μισό πακέτο ρεβίθια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 4-5 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- περίπου μισό ματσάκι άνηθο
- 2 κρεμμύδια ξερά
Για το τηγάνισμα
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 1/2 ποτήρια του νερού λάδι για τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ με ένα κουταλάκι σόδα.
- Την επόμενη στραγγίζουμε και τα πλένουμε καλά.
- Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μας μέχρι να γίνουν χυλός.
- Προσθέτουμε στα αλεσμένα ρεβίθια τα μπαχαρικά.
- Βάζουμε επίσης το κρεμμύδι,το αλεύρι, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι για να κάψει.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα μας, το κάνουμε στρογγυλές μπαλίτσες και το πατικώνουμε ελαφρά.
- Το περνάμε από το αλεύρι και το ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε μέχρι οι Ρεβιθοκεφτέδες μας να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σημείωση: Καθώς βγάζουμε από το τηγάνι τους Ρεβιθοκεφτέδες μας καλό θα είναι στην πιατέλα που θα τους τοποθετήσουμε να στρώσουμε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθούν τα λάδια.