Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες

Κύριο συστατικό του φαγητού αυτού είναι τα ρεβίθια. Θεωρούνται ως υποκατάστατα του κρέατος και είναι ο τέλειος μεζές.

Τι Χρειαζόμαστε

  • μισό πακέτο ρεβίθια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • περίπου μισό ματσάκι άνηθο
  • 2 κρεμμύδια ξερά

Για το τηγάνισμα

  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 ποτήρια του νερού λάδι για τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ με ένα κουταλάκι σόδα.
  2. Την επόμενη στραγγίζουμε και τα πλένουμε καλά.
  3. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μας μέχρι να γίνουν χυλός.
  4. Προσθέτουμε στα αλεσμένα ρεβίθια τα μπαχαρικά.
  5. Βάζουμε επίσης το κρεμμύδι,το αλεύρι, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
  6. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι για να κάψει.
  7. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα μας, το κάνουμε στρογγυλές μπαλίτσες και το πατικώνουμε ελαφρά.
  8. Το περνάμε από το αλεύρι και το ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι.
  9. Τηγανίζουμε μέχρι οι Ρεβιθοκεφτέδες μας να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σημείωση: Καθώς βγάζουμε από το τηγάνι τους Ρεβιθοκεφτέδες μας καλό θα είναι στην πιατέλα που θα τους τοποθετήσουμε να στρώσουμε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθούν τα λάδια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…