Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο τρώγεται ζεστό ζεστό από αυτούς που αντέχουν την ώρα ακριβώς που είναι έτοιμο ενώ οι υπόλοιποι αφού κρυώσει.

Τι χρειαζόμαστε

  • μία κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 μπουκάλι φρέσκο γάλα
  • δύο ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές κρέμα αραβοσίτου
  • κανέλα

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό να βράσει.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 έως 7 λεπτά.
  3. Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να κοχλάζει, ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην μας κολλήσει και χαμηλώνουμε την φωτιά μας αρκετά.
  4. Ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατευτούμε καλά κυκλικά κατά προτίμηση με ξύλινη κουτάλα.
  5. Προσοχή αν έχουμε την φωτιά μας δυνατά και πιάσει το γάλα η κατσαρόλα θα μαυρίσει από κάτω μην το τρίψετε το κάτω μέρος της κατσαρόλας γιατί θα πικρίσει.
  6. Διαλύουμε την κρέμα σε ένα φλιτζάνι νερό και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κυκλικά πάντα.
  7. Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν πήξει.
  8. Σερβίρουμε σε μπολάκια και ρίχνουμε κανέλα από πάνω.

Σημείωση: Το ρυζόγαλο μπορούμε να το φτιάξουμε αν δεν μας αρέσει η κρέμα βανίλιας με κρέμα σοκολάτας ή ότι άλλη γεύση κρέμας θέλουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…