Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο
Το ρυζόγαλο τρώγεται ζεστό ζεστό από αυτούς που αντέχουν την ώρα ακριβώς που είναι έτοιμο ενώ οι υπόλοιποι αφού κρυώσει.
Τι χρειαζόμαστε
- μία κούπα ρύζι γλασέ
- 1 μπουκάλι φρέσκο γάλα
- δύο ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές κρέμα αραβοσίτου
- κανέλα
Πως φτιάχνονται
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό να βράσει.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 έως 7 λεπτά.
- Μόλις βράσει το ρύζι ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να κοχλάζει, ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην μας κολλήσει και χαμηλώνουμε την φωτιά μας αρκετά.
- Ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατευτούμε καλά κυκλικά κατά προτίμηση με ξύλινη κουτάλα.
- Προσοχή αν έχουμε την φωτιά μας δυνατά και πιάσει το γάλα η κατσαρόλα θα μαυρίσει από κάτω μην το τρίψετε το κάτω μέρος της κατσαρόλας γιατί θα πικρίσει.
- Διαλύουμε την κρέμα σε ένα φλιτζάνι νερό και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε κυκλικά πάντα.
- Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν πήξει.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και ρίχνουμε κανέλα από πάνω.
Σημείωση: Το ρυζόγαλο μπορούμε να το φτιάξουμε αν δεν μας αρέσει η κρέμα βανίλιας με κρέμα σοκολάτας ή ότι άλλη γεύση κρέμας θέλουμε.