Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά
Το Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά φτιάχνεται με πολλές παραλλαγές, με τον κιμά πάντα μοσχαρίσιο μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση ότι άλλο υλικό θέλουμε αν δεν μας αρέσει το αυγό όπως για παράδειγμα, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια ακόμα και καλαμπόκι.
Τι Χρειαζόμαστε
- μισό κιλό κιμά
- 5 αυγά
- ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 5 με 6 φέτες τυρί του τοστ
- 4 φέτες γαλοπούλα
- φρυγανιά τριμμένη
Πως Φτιάχνεται
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό περίπου τα δύο δάχτυλα και αφήνουμε μέσα τα αυγά να βράσουν για 5 με 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν βράσουν τους ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε μετά.
- Συνεχίζουμε με το κιμά.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μέσα το κιμά, σπάμε ένα αυγό, προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο φρυγανιά μπορεί να μην την πάρει όλη για αυτό τη ρίχνουμε λίγο λίγο.
- Πλάθουμε το κιμά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Αφού τελειώσουμε τον αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, πλένουμε καλά τη πιπεριά και τη κόβουμε σε μικρές φετούλες.
- Τα αυγά μας έχουν κρυώσει, οπότε τα σπάμε γύρω γύρω και τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια. Προσέχουμε να μην μας φύγει το μισό καθαρίζοντας το γιατί τα πολύ φρέσκα αυγά δεν καθαρίζονται εύκολα.
- Τώρα ξεκινάμε το ρολό.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω σε αυτή το κιμά.
- Τον απλώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και βάζουμε πάνω λίγο πριν το κέντρο τα υλικά μας δηλαδή, το τυρί του τοστ, τη πιπεριά, τα αυγά, τη γαλοπούλα και λίγο τυρί ακόμα.
- Τα στρώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να απλωθούν κατά μήκος σε όλο το ρολό του κιμά.
- Έχουμε τελειώσει με τη γέμιση και τώρα κάνουμε το ρολάρισμα.
- Παίρνουμε τη μια άκρη με τη λαδόκολλα όπως είναι, διπλώνουμε κυκλικά τραβάμε τη λαδόκολλα για να μη διπλώσει μέσα και συνεχίζουμε το ρολάρισμα.
- Όταν τελειώσουμε πατάμε το κλείσιμο με το χέρι μας και προσπαθούμε να το βάλουμε από την κάτω μεριά πάντα πάνω στη λαδόκολλα για να μην μας ανοίξει κατά το ψήσιμο.
- Τοποθετούμε το ρολό μας στο ταψί με τη λαδόκολλά όπως είναι και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στους 200 με 220 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου.
- Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το ρολό μας να κρυώσει για να το κόψουμε γιατί αν το κόψουμε ζεστό θα διαλυθεί.
Σημείωση: Με την ίδια λαδόκολλα που θα κάνουμε το τύλιγμα με αυτή θα το ψήσουμε κιόλας μόνο προσοχή καθώς θα το βάζουμε στο ταψί για να μην μας σπάσει.