Ρύζι πιλάφι μετρητό
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο ρύζι κίτρινο
- 2 κύβους λαχανικών
- μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ή 2 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι
Πως φτιάχνεται
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 4 1/2 ποτήρια νερό, τους κύβους λαχανικών και περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει και όταν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο.
- Συνεχίζοντας το βράσιμο ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύοντας καλά.
- Βάζουμε το καπάκι από πάνω χωρίς όμως να κλείσει εντελώς η κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει μας για περίπου 10 με 12 λεπτά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα την επιφάνεια της κατσαρόλας και κλείνουμε αεροστεγώς με το καπάκι της για να τραβήξει όλα τα υγρά από τον ατμό και το ρύζι μας να φουσκώσει.
Σημείωση: Στο Ρύζι πιλάφι μετρητό βάζουμε μια πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα όταν είναι έτοιμο για να τραβήξει τα υγρά και να μην φουσκώσει πολύ γιατί θα μας λασπώσει.