Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια σμυρνέικα
Τα σουτζουκάκια σμυρνέικα φτιάχνονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο τρόπος που σας αναφέρουμε παρακάτω.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κύμινο
- ελάχιστο ελαιόλαδο
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 δόση απλή σάλτσα ντομάτας
- 1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως φτιάχνονται
- Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη.
- Αφού βραχεί καλά, το στραγγίζουμε και σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε το πολύ με -4 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη στο μείγμα του κιμά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια και πλάθουμε τα σουτζουκάκια με μακρόστενο σχήμα.
- Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στο φούρνο αντί να τα τηγανίσουμε.
- Σε αυτή την περίπτωση, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
- Όταν δέσει προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 1 με 2 βράσεις για 10 λεπτά.
Σημείωση: Προσοχή όταν τα ρίξουμε στη σάλτσα καλό θα είναι να αποφύγουμε να τα ανακατέψουμε γιατί θα μας λιώσουν. Καλό θα ήταν να κουνάνε τη κατσαρόλα κυκλικά από τα χερούλια.