Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Τα σουτζουκάκια σμυρνέικα φτιάχνονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο τρόπος που σας αναφέρουμε παρακάτω.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κύμινο
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 δόση απλή σάλτσα ντομάτας
  • 1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως φτιάχνονται

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη.
  2. Αφού βραχεί καλά, το στραγγίζουμε και σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνουμε το πολύ με -4 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη στο μείγμα του κιμά.
  4. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια και πλάθουμε τα σουτζουκάκια με μακρόστενο σχήμα.
  5. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στο φούρνο αντί να τα τηγανίσουμε.
  7. Σε αυτή την περίπτωση, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  8. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  9. Όταν δέσει προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 1 με 2 βράσεις για 10 λεπτά.

Σημείωση: Προσοχή όταν τα ρίξουμε στη σάλτσα καλό θα είναι να αποφύγουμε να τα ανακατέψουμε γιατί θα μας λιώσουν. Καλό θα ήταν να κουνάνε τη κατσαρόλα κυκλικά από τα χερούλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...