Σαλάτα ρόκα

Σαλάτα ρόκα

Σαλάτα ρόκα

Η συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει απόλυτα με το μπαλσάμικο ξύδι και αποκτά τέλεια γεύση. Αν θέλουμε σαν προσθέτο μπορούμε να τις βάλουμε τυρί παρμεζάνα κομμένες σε λεπτές φέτες από πάνω αλλά θέλει προσοχή στο αλάτι μην μας βγεί πολλή αλμυρή. 

Τι χρειάζεται

  • 3 ματσάκια ρόκα
  • 2 ντομάτες
  • μπαλσάμικο ή ξύδι
  • αλάτι
  • λάδι

Πως φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά την ρόκα.
  2. Την κόβουμε με το χέρι μας στην μέση.
  3. Την τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα, παίρνουμε τις ντομάτες και τις καθαρίζουμε γύρω γύρω <<ξεφλούδισμα>> και τις κόβουμε μικρά κομμάτια μέσα στην ρόκα.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι.
  5. Το μπαλσάμικο το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με δυο κουτάλια.
  6. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί παρμεζάνα που θα έχουμε κόψει σε μικρές ίσιες φέτες.

Σημείωση: Προτιμάτε να τρώτε σε θερμοκρασία δωματίου την σαλάτα ρόκα ή λίγο παγωμένη για να μην χάνουν τις βιταμίνες τους τα λαχανικά. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…