Σαλάτα του Καίσαρα
Η σαλάτα του καίσαρα είναι έμπνευση του Ιταλού chef Caesar Cardini που την έφτιαξε για πρώτη φορά στην πόλη του Μεξικού Τιχουάνα. Θεωρείται από τις νόστιμες σαλάτες παγκοσμίως.
Τι χρειαζόμαστε
- 4 με 5 φύλλα μαρούλι κατσαρό
- 1 κομμάτι λάχανο σκούρο
- 2 έως 3 φέτες μπέικον
- 1 κομματάκι βραστό κοτόπουλο (ψαχνό)
- 2 κουταλιές κρουτόν
- τυρί τριμμένο
Για τη σώς
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- λίγο αλάτι
- μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
Πως φτιάχνεται
- Σε μια πιατέλα αρκετά βαθιά κόβουμε το λάχανο όχι πολύ ψιλά κομμάτια, κόβουμε και τα μαρούλια μέσα και τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν μεταξύ τους.
- Αφού βράσουμε πρώτα καλά το κοτόπουλο το αφήνουμε και κρυώνει και το ψιλοκόβουμε και αυτό μέσα στη σαλάτα μας.
- Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τσιγαρίζουμε και αυτό σε ένα τηγανάκι ελαφρώς.
- Το ρίχνουμε και το μπέικον μέσα στη πιατέλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρουτόν και το τριμμένο τυρί.
- Για τη σώς ρίχνουμε σε ένα σέικερ 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα.
- Τα χτυπάμε όλα μαζί πάρα πολύ καλά και τα ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας, όταν είμαστε έτοιμοι να τη σερβίρουμε.
Σημείωση: Τη σαλάτα αυτή μπορούμε να τη φτιάξουμε, να την βάλουμε σε τάπερ και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες χωρίς όμως να ρίξουμε τη σώς από πάνω γιατί η σαλάτα μας πανιάζει. Τη σώς τη ρίχνουμε πάντα πριν σερβίρουμε. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε την σαλάτα μας και με άλλες σώς.