Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα

Η σαλάτα του καίσαρα είναι έμπνευση του Ιταλού chef  Caesar Cardini που την έφτιαξε για πρώτη φορά στην πόλη του Μεξικού Τιχουάνα. Θεωρείται από τις νόστιμες σαλάτες παγκοσμίως.

Τι χρειαζόμαστε

  • 4 με 5 φύλλα μαρούλι κατσαρό
  • 1 κομμάτι λάχανο σκούρο
  • 2 έως 3 φέτες  μπέικον
  • 1 κομματάκι βραστό κοτόπουλο (ψαχνό)
  • 2 κουταλιές κρουτόν
  • τυρί τριμμένο

Για τη σώς

  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

Πως φτιάχνεται

  1. Σε μια πιατέλα αρκετά βαθιά κόβουμε το λάχανο όχι πολύ ψιλά κομμάτια, κόβουμε και τα μαρούλια μέσα και τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  2. Αφού βράσουμε πρώτα καλά το κοτόπουλο το αφήνουμε και κρυώνει και το ψιλοκόβουμε και αυτό μέσα στη σαλάτα μας.
  3. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τσιγαρίζουμε και αυτό σε ένα τηγανάκι ελαφρώς.
  4. Το ρίχνουμε και το μπέικον μέσα στη πιατέλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρουτόν και το τριμμένο τυρί.
  5. Για τη σώς ρίχνουμε σε ένα σέικερ 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα.
  6. Τα χτυπάμε όλα μαζί πάρα πολύ καλά και τα ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας, όταν είμαστε έτοιμοι να τη σερβίρουμε.

Σημείωση: Τη σαλάτα αυτή μπορούμε να τη φτιάξουμε, να την βάλουμε σε τάπερ και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες χωρίς όμως να ρίξουμε τη σώς από πάνω γιατί η σαλάτα μας πανιάζει. Τη σώς τη ρίχνουμε πάντα πριν σερβίρουμε. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε την σαλάτα μας και με άλλες σώς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…