Σάλτσα καρμπονάρας με τριμμένο τυρί

Σάλτσα καρμπονάρας με τριμμένο τυρί

Σάλτσα καρμπονάρας με τριμμένο τυρί

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια σάλτσα που γίνεται εύκολα και μπορείτε μέσα σε λίγη ώρα να τη φτιάξετε αντί της κλασσικής κόκκινης σάλτσας.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 3 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια μαλακό τυρί τριμμένο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κύβο λαχανικών

Πως Φτιάχνεται

  1. Κόβουμε το μπέικον και την καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια.
  2. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  3. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν μαραθούν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  4. Βάζουμε τη σκόνη λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
  5. Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει η κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις αρχίσει και πήζει η σάλτσα ελαφρώς ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε τη σάλτσα για δύο με τρία λεπτά πάνω στη φωτιά, ανακατεύουμε και η σάλτσας μας είναι έτοιμη.

Σημείωση: Εάν δεν θέλουμε να βάλουμε γαλοπούλα, μπέικον μπορούμε να τη φτιάξουμε με διάφορα μυρωδικά, όπως λίγο άνηθο, δυόσμο και βασιλικό.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…