Σάλτσα καρμπονάρας με τριμμένο τυρί
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια σάλτσα που γίνεται εύκολα και μπορείτε μέσα σε λίγη ώρα να τη φτιάξετε αντί της κλασσικής κόκκινης σάλτσας.
Τι Χρειαζόμαστε
- 3 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια μαλακό τυρί τριμμένο
- 5 φέτες μπέικον
- 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
- μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- μισό κουταλάκι του γλυκού κύβο λαχανικών
Πως Φτιάχνεται
- Κόβουμε το μπέικον και την καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν μαραθούν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε τη σκόνη λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
- Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει η κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίσει και πήζει η σάλτσα ελαφρώς ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα για δύο με τρία λεπτά πάνω στη φωτιά, ανακατεύουμε και η σάλτσας μας είναι έτοιμη.
Σημείωση: Εάν δεν θέλουμε να βάλουμε γαλοπούλα, μπέικον μπορούμε να τη φτιάξουμε με διάφορα μυρωδικά, όπως λίγο άνηθο, δυόσμο και βασιλικό.