Συκωταριά τηγανιτή
Η Συκωταριά τηγανιτή είναι μέρος του αρνίσιου, του κατσικίσιου ή οποιουδήποτε άλλου κρέατος ή πουλερικού.
Τι χρειαζόμαστε
- μια συκωταριά αρνίσια περίπου 1 1/2 κιλό
- αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
- αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
Πως φτιάχνεται
- Κόβουμε σε κυβάκια μεγάλα τη συκωταριά και τη τοποθετούμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό για να την πλύνουμε και την αδειάζουμε σε ένα τρυπητό.
- Πλένουμε πάλι πολύ καλά για να φύγουν όλες οι βρομιές και τα αίματα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη νερό της βρύσης και βάζουμε μέσα περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι, και προσθέτουμε μέσα τη συκωταριά για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Αφού περάσει ο χρόνος που αναφέρουμε ποιο πάνω στραγγίζουμε καλά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
- Την αφήνουμε να στραγγίξει καλά και της ρίχνουμε το αλάτι.
- Τώρα είμαστε έτοιμοι να την τηγανίσουμε.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύπτει τα κομμάτια και το βάζουμε για αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια το χαμηλώνουμε.
- Έχουμε ένα πιάτο κοντά με αλεύρι μέσα και πασπαλίζουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, τα τινάζουμε για να φύγουν τα πολλά από πάνω και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι προσεχτικά για να μην μας κάψει το λάδι.
- Τηγανίζουμε τα συκωτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με μπόλικο χαρτί.
Σημείωση: Τη συκωταριά τη βάζουμε μέσα σε ξύδι για να φύγουν όλες οι βρομιές και οι μυρωδιές.