Σκορδαλιά με σιμιγδάλι
Μόλις σερβίρουμε τη σκορδαλιά μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ελάχιστο λάδι και μία ελίτσα στη μέση.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι αν θέλουμε
Πως Φτιάχνεται
- Σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δύο ποτήρια βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες ;iσως και παραπάνω όσο πιο πολύ αφήσουμε το σιμιγδάλι στο νερό τόσο καλύτερο.
- Μόλις περάσει ο χρόνος που είπαμε πιο πάνω καθαρίζουμε τα σκόρδα τα πλένουμε τα βάζουμε στο μπλέντερ και με λίγο λάδι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι τα αλέθουμε.
- Όταν τα πολτοποιήσουμε καλά τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το σιμιγδάλι.
- Τα χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλάτι το ξύδι και το ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ έως ότου σφίξει το σιμιγδάλι μας και αναμειχθούν όλα τα υλικά μας πάρα πολύ καλά.
Σημείωση: Πρέπει να την αφήσουμε στο ψυγείο όταν είναι έτοιμη για περίπου μία ώρα ίσως και λίγο παραπάνω.