Σκορδαλιά με σιμιγδάλι

Σκορδαλιά με σιμιγδάλι

Σκορδαλιά με σιμιγδάλι

Μόλις σερβίρουμε τη σκορδαλιά μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ελάχιστο λάδι και μία ελίτσα στη μέση.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι αν θέλουμε

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το σιμιγδάλι και δύο ποτήρια βραστό νερό.
  2. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες ;iσως και παραπάνω όσο πιο πολύ αφήσουμε το σιμιγδάλι στο νερό τόσο καλύτερο.
  3. Μόλις περάσει ο χρόνος που είπαμε πιο πάνω καθαρίζουμε τα σκόρδα τα πλένουμε τα βάζουμε στο μπλέντερ και με λίγο λάδι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι τα αλέθουμε.
  4. Όταν τα πολτοποιήσουμε καλά τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το σιμιγδάλι.
  5. Τα χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλάτι το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  6. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ έως ότου σφίξει το σιμιγδάλι μας και αναμειχθούν όλα τα υλικά μας πάρα πολύ καλά.

Σημείωση: Πρέπει να την αφήσουμε στο ψυγείο όταν είναι έτοιμη για περίπου μία ώρα ίσως και λίγο παραπάνω.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…