Σως γιαουρτιού

Σως γιαουρτιού

Σως γιαουρτιού

Σως γιαουρτιού μια σως που μπορούμε να μας συνοδέψει σε τηγανιτές πατάτες, κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί ακόμα και σουβλάκια.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύβο λαχανικών
  • μισό ποτήρι του κρασιού λάδι

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι κατα προτίμηση πλήρες.
  2. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή το δυόσμο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κύβο λαχανικών, το χυμό από τα 2 λάιμ ή από ένα λεμόνι και το λάδι.
  4. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.
  5. Όταν απορροφήσει η σως το λάδι και το λεμόνι είναι έτοιμη.
  6. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε μπολ αεροστεγές για περίπου τρεις με τέσσερις μέρες.

Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κύβο λαχανικών μπορούμε να βάλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…