Σως γιαουρτιού
Σως γιαουρτιού μια σως που μπορούμε να μας συνοδέψει σε τηγανιτές πατάτες, κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί ακόμα και σουβλάκια.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 λάιμ
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ή άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύβο λαχανικών
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
Πως Φτιάχνεται
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι κατα προτίμηση πλήρες.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή το δυόσμο και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
- Προσθέτουμε το κύβο λαχανικών, το χυμό από τα 2 λάιμ ή από ένα λεμόνι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.
- Όταν απορροφήσει η σως το λάδι και το λεμόνι είναι έτοιμη.
- Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε μπολ αεροστεγές για περίπου τρεις με τέσσερις μέρες.
Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κύβο λαχανικών μπορούμε να βάλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.