Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Τη σπανακόπιτα μπορούμε να τη φτιάξουμε νηστίσιμη χωρίς να βάλουμε μέσα στη γέμιση αυγά και φέτα. Η οποία δεν χάνει καθόλου σε γεύση, βιταμίνες και ουσία. Η συνταγή της σπανακόπιτας που βλέπετε παρακάτω είναι παραδοσιακή και δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας κατά την εκτέλεση της.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1,5 κιλά σπανάκι
  • 1 φύλλο χωριάτικο
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γραμμάρια φέτα

Πως Φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Το πλένουμε καλά.
  3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  4. Βάζουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο για να τσιγαριστούν ελαφρά.
  5. Μέσα στη κατσαρόλα προσθέτουμε και το σπανάκι για να σοταριστεί και αυτό λίγο.
  6. Τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί και να κάτσει το σπανάκι.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε μια μεριά να κρυώσουν.
  8. Μόλις κρυώσουν σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα χτυπάμε ελαφρά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο σπανάκι.
  9. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  10. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
  11. Παίρνουμε ένα πυρέξ το αλείφουμε με λάδι γύρω γύρω πολύ καλά και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
  12. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση στο κέντρο και απλώνουμε για να καλύψει η γέμιση μας όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  13. Μαζεύουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί η γέμιση από τα πλάγια.
  14. Βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα που περίσσεψαν με την προϋπόθεση να καλύψουν απευθείας τη γέμιση του ταψιού.
  15. Χαράζουμε την σπανακόπιτα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι και λίγο νερό.
  16. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα κάτω 35 με 40 λεπτά στο περίπου.

Σημείωση: Στη σπανακόπιτα τη γέμιση με το σπανάκι τη θέλουμε να παγώσει πριν ρίξουμε τα αυγά και τη φέτα γιατί αν είναι ζεστή θα μας κόψει το αυγό και θα χαλάσει η γεύση όποτε προσοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...