Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα
Τη σπανακόπιτα μπορούμε να τη φτιάξουμε νηστίσιμη χωρίς να βάλουμε μέσα στη γέμιση αυγά και φέτα. Η οποία δεν χάνει καθόλου σε γεύση, βιταμίνες και ουσία. Η συνταγή της σπανακόπιτας που βλέπετε παρακάτω είναι παραδοσιακή και δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας κατά την εκτέλεση της.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1,5 κιλά σπανάκι
- 1 φύλλο χωριάτικο
- Μισό ματσάκι άνηθο
- Μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 200 γραμμάρια φέτα
Πως Φτιάχνεται
- Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Το πλένουμε καλά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Βάζουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο για να τσιγαριστούν ελαφρά.
- Μέσα στη κατσαρόλα προσθέτουμε και το σπανάκι για να σοταριστεί και αυτό λίγο.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί και να κάτσει το σπανάκι.
- Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε μια μεριά να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα χτυπάμε ελαφρά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο σπανάκι.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ το αλείφουμε με λάδι γύρω γύρω πολύ καλά και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
- Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση στο κέντρο και απλώνουμε για να καλύψει η γέμιση μας όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Μαζεύουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί η γέμιση από τα πλάγια.
- Βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα που περίσσεψαν με την προϋπόθεση να καλύψουν απευθείας τη γέμιση του ταψιού.
- Χαράζουμε την σπανακόπιτα και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι και λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα κάτω 35 με 40 λεπτά στο περίπου.
Σημείωση: Στη σπανακόπιτα τη γέμιση με το σπανάκι τη θέλουμε να παγώσει πριν ρίξουμε τα αυγά και τη φέτα γιατί αν είναι ζεστή θα μας κόψει το αυγό και θα χαλάσει η γεύση όποτε προσοχή.