Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Το σπανακόρυζο είναι το καθιερωμένο που παραθέτουμε στη συνταγή και το βίντεο. Μπορεί να το βρείτε και με διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος όπως για παράδειγμα με κρέας και με σουπιές.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • Χυμό από 1 με 2 λεμόνια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι

Πως φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε το σπανάκι, τα κοτσάνια και το κόβουμε στην μέση και το τοποθετούμε σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη για να το πλύνουμε με μπόλικο νερό τουλάχιστον 2 χέρια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, προσθέτουμε το λάδι και σε χαμηλή φωτιά τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
  3. Βάζουμε σιγά σιγά το σπανάκι λίγο λίγο αφού το έχουμε πλύνει καλά για να τσιγαριστεί και αυτό ελαφρώς και ανακατεύουμε συχνά.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό με χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το αλάτι , το πιπέρι και τον δυόσμο να βράσουν για 10-15 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
  6. Έπειτα ρίχνουμε το ρυζάκι και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά και με κλειστό καπάκι.
  7. Σερβίρουμε ζεστό με φέτα εάν θέλουμε.

Σημείωση: Τα ίδια υλικά χρησιμοποιούμε όταν είναι κατεψυγμένο με την μόνη διαφορά πως θα χρησιμοποιήσουμε 1 ποτήρι νερό όπως επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μυρωδικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...