Σπετσοφάι

 

Σπετσοφάι

Σπετσοφάι

Το Σπετσοφάι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με πολύ ωραία γεύση και αποτελεί ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος συνταγής για να μαγειρέψετε τα λουκάνικα.

Τι χρειαζόμαστε

  • 6 λουκάνικα χωριάτικα (ή της αρεσκείας μας)
  • 2 πράσινες πιπεριές στρογγυλές
  • 2 κόκκινες πιπεριές στρογγυλές
  • 2 κίτρινες πιπεριές στρογγυλές
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Πως φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε χοντρές φέτες, το ίδιο και όλες τις πιπεριές.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρώς <<θέλουμε ελαφρά να μαραθούν.>> .
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές που τις έχουμε πλύνει και τις έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια λωρίδες.
  4. Αφήνουμε και τις πιπεριές να μαραθούν ελαφρώς ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Εν το μεταξύ μέχρι να ετοιμαστούν τα κρεμμυδάκια και οι πιπεριές κόβουμε ροδέλες όχι πολύ χοντρές τα λουκάνικα.
  6. Τα ρίχνουμε και αυτά να σοταριστούν μαζί με τα υπόλοιπα, σβήνουμε τη βράση τους με το κρασί.
  7. Προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  8. Ανακατεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους κύβους λαχανικών, την πρέζα το δυόσμο, την πρέζα το μοσχοκάρυδο και την ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
  9. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου για 15 με 20 λεπτά.

Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε το Σπετσοφάι να το σερβίρουμε σκέτο ή με τριμμένα κομματάκια φέτας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…