Σπετσοφάι
Το Σπετσοφάι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με πολύ ωραία γεύση και αποτελεί ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος συνταγής για να μαγειρέψετε τα λουκάνικα.
Τι χρειαζόμαστε
- 6 λουκάνικα χωριάτικα (ή της αρεσκείας μας)
- 2 πράσινες πιπεριές στρογγυλές
- 2 κόκκινες πιπεριές στρογγυλές
- 2 κίτρινες πιπεριές στρογγυλές
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 1 πρέζα δυόσμο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 1 ποτήρι του κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Πως φτιάχνεται
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε χοντρές φέτες, το ίδιο και όλες τις πιπεριές.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρώς <<θέλουμε ελαφρά να μαραθούν.>> .
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές που τις έχουμε πλύνει και τις έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια λωρίδες.
- Αφήνουμε και τις πιπεριές να μαραθούν ελαφρώς ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Εν το μεταξύ μέχρι να ετοιμαστούν τα κρεμμυδάκια και οι πιπεριές κόβουμε ροδέλες όχι πολύ χοντρές τα λουκάνικα.
- Τα ρίχνουμε και αυτά να σοταριστούν μαζί με τα υπόλοιπα, σβήνουμε τη βράση τους με το κρασί.
- Προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους κύβους λαχανικών, την πρέζα το δυόσμο, την πρέζα το μοσχοκάρυδο και την ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου για 15 με 20 λεπτά.
Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε το Σπετσοφάι να το σερβίρουμε σκέτο ή με τριμμένα κομματάκια φέτας.