Σπιτικά κρουτόν για σαλάτες και φαγητά

Σπιτικά κρουτόν για σαλάτες και φαγητά

Σπιτικά κρουτόν για σαλάτες και φαγητά

Με αυτή τη συνταγή βλέπουμε έναν τρόπο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπαγιάτικο ψωμί και να έχουμε σύγχρονος γευστικά σπιτικά κρουτόν και πάνω από όλα χειροποίητα.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Πως Φτιάχνονται

  1. Παίρνουμε τη φρατζόλα το ψωμί το μπαγιάτικο και την κόβουμε ψιλές φέτες όλη.
  2. Στη συνέχεια παίρνουμε τις ψιλές φέτες που έχουμε κόψει και προσπαθούμε να τις κόψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε κυβάκια.
  3. Όταν τα τελειώσουμε όλα τα ρίχνουμε μέσα σε μία λεκάνη και ρίχνουμε το λάδι κυκλικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  4. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να πάνε τα υλικά που έχουμε ρίξει παντού.
  5. Στη συνέχεια στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε τα ψωμάκια πάνω σε αυτήν.
  6. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τα κρουτόν μας για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  7. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Σημείωση: Τα σπιτικά κρουτόν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στις σαλάτες μας και σε κάποια φαγητά αν θέλουμε να το κάνουμε και λίγο ποιο πικάντικο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σκόρδο και λίγο μπούκοβο καυτερό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...