Σπιτικά τουλουμπάκια
Τι χρειαζόμαστε
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 8 αυγά
- λίγο σόδα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 φλούδα από λεμόνι
- 2 με 3 γαρύφαλλα
Πως φτιάχνονται
- Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα με 2 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό σε δυνατή φωτιά για να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα για να διαλυθεί καλά και να μην σβολιάσει.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά όταν έχει πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε μέσα τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε και την σόδα. Πρέπει να πετύχουμε τη ζύμη μας να γίνει λεία και σφιχτή.
- Το αφήνουμε στην άκρη και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την ζύμη για να φουσκώσει ελαφρώς.
- Στην συνέχεια βράζουμε το σιρόπι βάζοντας μέσα σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα από το λεμόνι και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 με 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Βάζουμε την ζύμη μας στην σακούλα του κορνέ με χοντρό οδοντωτό μπροστά και πιέζουμε την σακούλα μέσα στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι για να βγάλουμε τα τουλουμπάκια στο μέγεθος που θέλουμε κόβουμε με ένα μαχαίρι μικρά ή μεγάλα.
- Τηγανίζουμε τα τουλουμπάκια μας από όλες τις μεριές γυρίζοντας τα και όταν τα βγάλουμε τα ρίχνουμε αμέσως ένα ένα στο σιρόπι για να σιροπιαστούν.
Σημείωση: Μπορούμε να σερβίρουμε τα Σπιτικά τουλουμπάκια κρύα σε κάθε εκδήλωση που κάνουμε στο σπίτι μας ή ακόμα και να τα πάμε σαν δώρο σε μία γιορτή. Μας θυμίζουν στο καθένα μας ευτυχισμένες στιγμές από τα παιδικά μας χρόνια και μας φέρνουν στο νου τα γλυκά της γιαγιά μας και της μητέρας μας.