Σπιτικές κρέπες

Σπιτικές κρέπες

 Σπιτικές κρέπες

Τις σπιτικές κρέπες μας μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για γλυκά ή αλμυρά εδέσματα και όταν τις γεμίσουμε διπλώνουμε τις κρέπες μας τριγωνικά.

Τι χρειαζόμαστε

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια της σούπας βούτυρο ή λάδι

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα 2 αυγά, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα 2 κουταλάκια της σούπας βούτυρο ή λάδι και τα χτυπάμε πολύ καλά για να γίνουν ένα ενιαίοι μείγμα.
  2. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  3. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ό,τι μέγεθος έχουμε μεγάλο ή μικρό το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μια ποσότητα ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του αντικολλητικού τηγανιού.
  4. Δε χρησιμοποιούμε για κανένα λόγο πιρούνι. Αφήνουμε την κρέπα μας να ψηθεί από τη μια μεριά και με μια σπάτουλα τη γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  5. Η κρέπα μας είναι έτοιμη μόλις έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές.

Σημείωση: Με το μείγμα αυτό μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλές σπιτικές κρέπες που μπορούμε αν δεν τις χρειαζόμαστε όλες να τις διπλώσουμε μια μια σε μεμβράνη και να τις βάλουμε στην κατάψυξη. Όταν τις χρειαστούμε πάλι απλά να τις βγάλουμε για να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...