Σπιτικό μπέργκερ με πατάτες

Σπιτικό μπέργκερ με πατάτες

Σπιτικό μπέργκερ με πατάτες

Πόσες φορές δεν έχουμε πάει σε διάφορα μαγαζιά για να απολαύσουμε ένα μπέργκερ άλλα νιώθουμε ότι κάτι λείπει από αυτό που παραγγέλνουμε για αυτό λοιπόν φτιάξαμε την δική μας εκδοχή του, Σπιτικό μπέργκερ με πατάτες.

Τι χρειαζόμαστε

  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • μια ντομάτα
  • 3 με 4 φύλλα μαρουλιού
  • πατάτες
  • κρεμμύδια
  • τυρί
  • βούτυρο
  • κέτσαπ
  • ψωμάκια στρογγυλά
  • μουστάρδα

Πως φτιάχνεται

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα, ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί.
  2. Τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε από πάνω μια φέτα τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 5 με 7 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και πάνω στα ψωμάκια τοποθετούμε το μπιφτέκι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε ροδέλες, το μαρούλι και τη κέτσαπ και τη μουστάρδα και τις τηγανιτές πατάτες.

Σημείωση: Το Σπιτικό μπέργκερ με πατάτες καλό είναι να καταναλωθεί αμέσως. Μπορείτε να δείτε πως φτιάχνεται το μπιφτέκι σχάρας, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και οι πατάτες τηγανιτές από τις συνταγές μας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…