Τα πιτάκια του τεμπέλη
Τα πιτάκια του τεμπέλη μπορούμε να τα γεμίσουμε με σπανάκι, με κολοκύθι με πράσο ή και με κασέρι αντί για φέτα.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο κρούστας για 14 με 16 κομμάτια
- 250 γρ. φέτα
- 16 φέτες παστουρμά ή 16 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
- 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνονται
- Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στην μέση όπως είναι στρογγυλό.
- Στην συνέχεια κόβουμε την φέτα ψιλά κομμάτια τετραγωνισμένα.
- Σε ένα πιάτο τρίβουμε τις πιπεριές στον τρίφτη και έχουμε δίπλα μας τον παστουρμά.
- Ανοίγουμε το φύλλο πάνω στο τραπέζι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι φέτα ½-1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά από αυτήν που έχουμε τρίψει και μία φέτα παστουρμά.
- Διπλώνουμε τις δυο άκρες προς το εσωτερικό του φύλλο και στην συνέχεια παίρνουμε την άκρη και διπλώνουμε το πιτάκι προς τα πάνω.
- Εν το μεταξύ έχουμε βάλουμε 2 περίπου δάχτυλα ηλιέλαιο στο τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε μέσα τα πιτάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Όταν τηγανιστούν έχουμε στρώσει σε μια πιατέλα απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα πιτάκια επάνω.
Σημείωση: Τα πιτάκια του τεμπέλη μπορούμε να τα σερβίρουμε σε κάθε τραπέζι και ως επί το πλείστον όταν έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να προσφέρουμε ούζο ή τσίπουρο. Αποτελεί έναν μεζέ που γίνεται εύκολα.