Τα πιτάκια του τεμπέλη

Τα πιτάκια του τεμπέλη

Τα πιτάκια του τεμπέλη

Τα πιτάκια του τεμπέλη μπορούμε να τα γεμίσουμε με σπανάκι, με κολοκύθι με πράσο ή και με κασέρι αντί για φέτα.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 φύλλο κρούστας για 14 με 16 κομμάτια
  • 250 γρ. φέτα
  • 16 φέτες παστουρμά ή 16 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Πως φτιάχνονται

  1. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στην μέση όπως είναι στρογγυλό.
  2. Στην συνέχεια κόβουμε την φέτα ψιλά κομμάτια τετραγωνισμένα.
  3. Σε ένα πιάτο τρίβουμε τις πιπεριές στον τρίφτη και έχουμε δίπλα μας τον παστουρμά.
  4. Ανοίγουμε το φύλλο πάνω στο τραπέζι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι φέτα ½-1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά από αυτήν που έχουμε τρίψει και μία φέτα παστουρμά.
  5. Διπλώνουμε τις δυο άκρες προς το εσωτερικό του φύλλο και στην συνέχεια παίρνουμε την άκρη και διπλώνουμε το πιτάκι προς τα πάνω.
  6. Εν το μεταξύ έχουμε βάλουμε 2 περίπου δάχτυλα ηλιέλαιο στο τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε μέσα τα πιτάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  7. Όταν τηγανιστούν έχουμε στρώσει σε μια πιατέλα απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα πιτάκια επάνω.

Σημείωση: Τα πιτάκια του τεμπέλη μπορούμε να τα σερβίρουμε σε κάθε τραπέζι και ως επί το πλείστον όταν έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να προσφέρουμε ούζο ή τσίπουρο. Αποτελεί έναν μεζέ που γίνεται εύκολα. 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…