Ταλιατέλες καρμπονάρα
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θεωρίες και ιστορίες για το πως προέκυψε η καρμπονάρα. Επίσης, υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μαγειρευτεί το συγκεκριμένο πιάτο όμως οι Ταλιατέλες καρμπονάρα είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταλάβουμε πως μια Ιταλική συνταγή έχει δείξει όλη τη μαεστρία των Ιταλών.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 6 φέτες μπέικον
- 6 φέτες ζαμπόν
- τυρί τριμμένο
- μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κύβους λαχανικών
Πως φτιάχνονται
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μέχρι τα χερούλια.
- Ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι και τους 2 κύβους λαχανικών, σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το νερό να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και βράζουμε περίπου 7 με 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό και σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα περιχύνουμε με το λάδι.
Για τη σάλτσα
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και σε μία κατσαρόλα τα ρίχνουμε όλα μαζί με το βούτυρο.
- Σοτάρουμε ελαφρά (να μαραθούν ελαφρώς το ζαμπόν και το μπέικον όχι να τσιγαριστούν).
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και μισό κουτί νερό, το κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι αφήνοντας τα να βράσουν μέχρι που να πήξει η κρέμα μας.
- Σερβίρουμε τις ταλιατέλες καρμπονάρα ζεστές με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Σημείωση: Εάν μας μείνει η καρμπονάρα για την επόμενη μέρα μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό από το βραστήρα περίπου το ένα ποτηράκι του κρασιού, να τη βάλουμε στη φωτιά να τη ζεστάνουμε και η καρμπονάρα μας θα είναι σαν να τη φτιάξαμε εκείνη τη στιγμή. Η γεύση της θα παραμείνει εξίσου ίδια και την επόμενη μέρα με τον τρόπο αυτό.