Ταλιατέλες καρμπονάρα

Ταλιατέλες καρμπονάρα

Ταλιατέλες καρμπονάρα

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θεωρίες και ιστορίες για το πως προέκυψε η καρμπονάρα. Επίσης, υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μαγειρευτεί το συγκεκριμένο πιάτο όμως οι Ταλιατέλες καρμπονάρα είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταλάβουμε πως μια Ιταλική συνταγή έχει δείξει όλη τη μαεστρία των Ιταλών.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • τυρί τριμμένο
  • μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κύβους λαχανικών

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μέχρι τα χερούλια.
  2. Ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι και τους 2 κύβους λαχανικών, σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το νερό να κοχλάσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και βράζουμε περίπου 7 με 10 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό και σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα περιχύνουμε με το λάδι.

Για τη σάλτσα

  1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και σε μία κατσαρόλα τα ρίχνουμε όλα μαζί με το βούτυρο.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά (να μαραθούν ελαφρώς το ζαμπόν και το μπέικον όχι να τσιγαριστούν).
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και μισό κουτί νερό, το κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι αφήνοντας τα να βράσουν μέχρι που να πήξει η κρέμα μας.
  4. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες καρμπονάρα ζεστές με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Σημείωση: Εάν μας μείνει η καρμπονάρα για την επόμενη μέρα μπορούμε να ρίξουμε λίγο νερό από το βραστήρα περίπου το ένα ποτηράκι του κρασιού, να τη βάλουμε στη φωτιά να τη ζεστάνουμε και η καρμπονάρα μας θα είναι σαν να τη φτιάξαμε εκείνη τη στιγμή. Η γεύση της θα παραμείνει εξίσου ίδια και την επόμενη μέρα με τον τρόπο αυτό. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…