Ταμπουλέ ή σαλάτα με πλιγούρι

Ταμπουλέ ή σαλάτα με πλιγούρι
Μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας τη με μία μεμβράνη για περίπου τρεις μέρες
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 ποτήρι του νερού πλιγούρι
- 2 ντομάτες
- 2 πιπεριές
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγα φύλλα μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το πλιγούρι και έχουμε ζεστάνει.
- Στο βραστήρα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και το αφήνουμε για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Στο μεταξύ πλένουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Συνεχίζουμε και με τις πιπεριές, τις κόβουμε και αυτές και τις τοποθετούμε μέσα στο ίδιο μπολ που έχουμε βάλει και την ντομάτα.
- Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Συνεχίζουμε με το μαϊντανό, αφού τον πλύνουμε καλά τον ψιλοκόβουμε και αυτόν και τον ρίχνουμε μέσα στο ίδιο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τον μαϊντανό τον βάζουμε τελευταίο.
- Στύβουμε και το λεμόνι.
- Στο μεταξύ το πλιγούρι μας έχει ήδη φουσκώσει.
- Προσθέτουμε αρκετό παγωμένο νερό από τη βρύση και σουρώνουμε σε ένα τρυπητό.
- Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Το πλιγούρι μας είναι έτοιμο να γίνει σαλάτα. Ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει μέσα στην ίδια λεκάνη ,προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας.
- Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.
Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμα για να γίνει πιο σπιρτόζα η γεύση του. η σαλάτα ταμπουλέ.