Ταμπουλέ ή σαλάτα με πλιγούρι

Ταμπουλέ ή σαλάτα με πλιγούρι

Ταμπουλέ ή σαλάτα με πλιγούρι

Μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας τη με μία μεμβράνη για περίπου τρεις μέρες

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 ποτήρι του νερού πλιγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • λίγα φύλλα μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το πλιγούρι και έχουμε ζεστάνει.
  2. Στο βραστήρα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς και το αφήνουμε για περίπου 5 με 7 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ πλένουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Συνεχίζουμε και με τις πιπεριές, τις κόβουμε και αυτές και τις τοποθετούμε μέσα στο ίδιο μπολ που έχουμε βάλει και την ντομάτα.
  6. Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  7. Συνεχίζουμε με το μαϊντανό, αφού τον πλύνουμε καλά τον ψιλοκόβουμε και αυτόν και τον ρίχνουμε μέσα στο ίδιο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Τον μαϊντανό  τον βάζουμε τελευταίο.
  9. Στύβουμε και το λεμόνι.
  10. Στο μεταξύ το πλιγούρι μας έχει ήδη φουσκώσει.
  11. Προσθέτουμε αρκετό παγωμένο νερό από τη βρύση και σουρώνουμε σε ένα τρυπητό.
  12. Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  13. Το πλιγούρι μας είναι έτοιμο να γίνει σαλάτα. Ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει μέσα στην ίδια λεκάνη ,προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το λάδι.
  14. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας.
  15. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό.

Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμα για να γίνει πιο σπιρτόζα η γεύση του. η σαλάτα ταμπουλέ.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…