Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα

Την ταραμοσαλάτα την φτιάχνουμε περισσότερο σε περιόδους νηστείας. Όμως επειδή είναι πολύ ωραίος μεζές και εύκολη συνταγή μπορούμε να τη φτιάξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τι χρειαζόμαστε

  • 800 γραμμάρια ταραμά κόκκινο
  • 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 λεμόνια
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται

  1. Σε μία λεκάνη γεμίζουμε νερό και καθαρίζουμε την κόρα από το ψωμί.
  2. Στην συνέχεια βάζουμε μόνο την ψίχα από το ψωμί στο νερό για να την μαλακώσουμε.
  3. Την αφήνουμε περίπου στα 15 λεπτά μέσα στο νερό.
  4. Όταν δούμε ότι έχει φουσκώσει αρκετά η ψίχα την στύβουμε με τα χέρια μας πάρα πολύ καλά έτσι ώστε να μην μείνει σταγόνα νερού.
  5. Στο μίξερ τώρα ρίχνουμε τον ταραμά και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι.
  6. Σταδιακά λίγο λίγο προσθέτουμε και το λεμόνι.
  7. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το ταραμά και μαδάμε σιγά σιγά τη ψίχα του ψωμιού που έχουμε τοποθετήσει σε ένα πιάτο δίπλα μας προσθέτοντας πάντα σταδιακά και λίγο λίγο λάδι και λεμόνι.
  8. Όταν πάρει χρώμα ροζέ δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λάδι ή λεμόνι.

Σημείωση: Όταν βάλουμε στην ταραμοσαλάτα όλο το ψωμί και ρίξουμε όλο το λάδι και το λεμόνι θα πρέπει με ένα κουταλάκι να δοκιμάσουμε μήπως και χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι ακόμα και ίσως λίγο λεμόνι. Η γεύση που θα έχει πρέπει να είναι ελαφρώς ξινή όχι πικρή. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κρεμμύδι ξερό, τριφτό για περισσότερη γεύση.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…