Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα

Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα
Η Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα είναι ότι πρέπει για απογευματινό υλικό χωρίς πολλές θερμίδες.
Τι Χρειαζόμαστε
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 500 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
- μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του
- ξέσμα από 2 λεμόνια και φέτες ψιλές από 1 λεμόνι για το στόλισμα
Πως Φτιάχνεται
- Σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Σε μια λεκάνη τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για το γλυκό μας.
- Σε μια φόρμα ή ταρτιέρα τα στρώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε τη κρέμα μας.
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
- Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
- Την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του.
- Τα χτυπάμε για 3 λεπτά με το μίξερ και προσθέτουμε μέσα σε αυτό τη κρέμα γάλακτός που έχουμε φτιάξει από πριν.
- Ανακατεύουμε ολα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνουν ενιαία.
- Βγάζουμε τη βάση με το μπισκότο από το ψυγείο και απλώνουμε τη κρέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει όλη τη βάση του μπισκότου.
- Κόβουμε ψιλές φέτες ένα λεμόνι και διακοσμούμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με το ξύσμα.
- Βάζουμε τη τάρτα μας στο ψυγείο, πρέπει να μείνει για 3 ώρες.
Σημείωση: Για να μας έρθει ποιο εύκολο και να γίνει ποιο ενιαίο το μπισκότο με το βούτυρο καλό θα ήταν το βούτυρο να το έχουμε λιώσει ελαφρώς.