Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα

Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα

Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα

Η Τάρτα λεμονιού το τέλειο έδεσμα είναι ότι πρέπει για απογευματινό υλικό χωρίς πολλές θερμίδες.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
  • μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του
  • ξέσμα από 2 λεμόνια και φέτες ψιλές από 1 λεμόνι για το στόλισμα

Πως Φτιάχνεται

  1. Σπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Σε μια λεκάνη τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για το γλυκό μας.
  3. Σε μια φόρμα ή ταρτιέρα τα στρώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε τη κρέμα μας.
  5. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
  6. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
  7. Την αφήνουμε στην άκρη.
  8. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του.
  9. Τα χτυπάμε για 3 λεπτά με το μίξερ και προσθέτουμε μέσα σε αυτό τη κρέμα γάλακτός που έχουμε φτιάξει από πριν.
  10. Ανακατεύουμε ολα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνουν ενιαία.
  11. Βγάζουμε τη βάση με το μπισκότο από το ψυγείο και απλώνουμε τη κρέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει όλη τη βάση του μπισκότου.
  12. Κόβουμε ψιλές φέτες ένα λεμόνι και διακοσμούμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με το ξύσμα.
  13. Βάζουμε τη τάρτα μας στο ψυγείο, πρέπει να μείνει για 3 ώρες.

Σημείωση: Για να μας έρθει ποιο εύκολο και να γίνει ποιο ενιαίο το μπισκότο με το βούτυρο καλό θα ήταν το βούτυρο να το έχουμε λιώσει ελαφρώς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…