Τεμπελοπιτάκια με σπανάκι
Τα Τεμπελοπιτάκια με σπανάκι ειναι όπως ακριβώς το λέει η λέξη. Δηλαδή πραγματικά τα πιτάκια του τεμπέλη που είναι όμως πολύ γευστικά.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο χωριάτικο
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 αυγό
- 150 γραμμάρια φέτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- λάδι για τηγάνισμα
Πως φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίξει.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε πολύ ψιλά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τρυπητό με το σπανάκι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι μέσα στο σπανάκι και προσπαθούμε να το στύψουμε για να φύγουν όλα τα νερά. Tο στύβουμε με τέτοιο τρόπο όπως όταν πλάθουμε ψωμί, με τα χέρια δηλαδή με δύναμη
- H ποσότητα από το σπανάκι όταν το στύψουμε καλά και φύγουν όλα τα νερά θα μειωθεί στο μισό γιατί το σπανάκι θα μαραθεί.
- Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία το βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη, ρίχνουμε μέσα τον άνηθο ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το αυγό, το ελαιόλαδο και τη φέτα μαδώντας τη με τα χέρια, το πιπέρι και λίγο αλάτι για συμπλήρωμα προαιρετικά βάζουμε αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας για να αναμειχθούν οι μυρωδιές και τα αρώματα.
- Έπειτα παίρνουμε το φύλλο και το κόβουμε στη μέση ακριβώς το χωριάτικο φύλλο έχει μέσα 6 φύλλα που σημαίνει ότι πρέπει να μας βγουν 12 πιτάκια, αν θέλουμε παραπάνω μπορούμε να πάρουμε το φύλλο κρούστας που έχει παραπάνω φύλλα μέσα.
- Ανοίγουμε το φύλλο και βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας γεμάτες από το μείγμα με το σπανάκι.
- Διπλώνουμε στα πλάγια πρώτα και μετά στρογγυλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που να τα φτιάξουμε όλα τα πιτάκια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι για τηγάνισμα και μόλις κάψει βάζουμε μέσα ένα ένα τα πιτάκια.
- Είναι έτοιμα μόλις πάρουν και από τις δυο μεριές ένα χρυσαφί χρώμα.
Σημείωση: Τα τεμπελοπιτάκια με σπανάκι μπορούμε να τα φτιάξουμε σαν συνοδευτικό όποτε θέλουμε και αποτελούν ένα από τα γευστικότερα φαγητά.