Τηγανιτά μανιτάρια με κουρκούτι

Τηγανιτά μανιτάρια με κουρκούτι

Τηγανιτά μανιτάρια με κουρκούτι

Τα τηγανητά μανιτάρια κουρκούτι είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να τα φτιάξουμε και μπορούμε να τα σερβίρουμε με σος γιαούρτι.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά
  • 1 κουτί μπύρα
  • 2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι για το τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

  1. Ξεκινάμε βγάζοντας τη φλούδα από τα μανιτάρια γύρω γύρω αυτό το κάνουμε για να μη γίνουν σκληρά όταν τα μαγειρεύουμε.
  2. Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα κόβουμε τα μανιτάρια όχι πολύ χοντρά αλλά ούτε και πολύ ψηλά στο μάκρος σε τρία ή τέσσερα κομμάτια ανάλογα πόσο χοντρά τα θέλουμε.
  3. Μόλις  κόψουμε τα μανιτάρια μας όλα τα αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε το κουρκούτι.
  4. Σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι, το πιπέρι και σιγά-σιγά την μπύρα.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσπαθούμε να κάνουμε ένα κουρκούτι όχι πολύ ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό, αν δούμε ότι είναι πάρα πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
  6. Όταν τελειώσουμε βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά ρίχνουμε μέσα λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά με τα μανιτάρια μέσα στο κουρκούτι.
  7. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να  καλυφθούν όλα.
  8. Στο μεταξύ το λάδι μας έχει κάψει αρκετά.
  9. Παίρνουμε ένα-ένα με το κουτάλι μας στραγγίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  10. Αφήνουμε να τηγανιστούν και από τις δύο μεριές γυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα.
  11. Έχουμε βάλει σε ένα πιάτο μπόλικο απορροφητικό χαρτί αφαιρούμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα.
  12. Τοποθετούμε απάνω στο χαρτί που έχουμε στρώσει στο πιάτο τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα.

Σημείωση: Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε με νερό γιατί απορροφούν το νερό και είναι δύσκολο να στεγνώσουν μετά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…