Τηγανίτες

Τηγανίτες
Οι Τηγανίτες είναι ένα έδεσμα πολύ εύκολο για να το φτιάξουμε οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε να φάμε ένα νόστιμο γλυκό.
Τι χρειαζόμαστε
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 4 κουταλάκια μπεκιν πάουντερ
- μισό κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 2 βανίλιες άρωμα
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 με 3 αυγά
- λάδι για τηγάνισμα
Πως φτιάχνονται
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι, τα 4 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ, το μισό κουταλάκι κοφτό αλάτι, τις βανίλιες άρωμα και το μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
- Με το μίξερ χειρός στην ταχύτητα ένα ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το 1 φλιτζάνι γάλα και δύο με τρία αυγά.
- Τα χτυπάμε καλά όλα μαζί και ανεβάζουμε ταχύτητα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα πηχτό κουρκούτι.
- Στην συνέχεια βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με μπόλικο λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας μέσα στο καυτό το λάδι.
- Όταν φουσκώσουν και ψηθούν από τη μία μεριά γυρνάμε με δύο πιρούνια για να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.
- Μόλις πάρουν ένα χρώμα χρυσόξανθο τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με μέλι, σοκολάτα ή ζάχαρη.
Σημείωση: Οι τηγανίτες είναι κατεξοχήν σπιτικές γλυκιές λιχουδιές που θυμίζουν στο καθένα μας ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές από τα παιδικά μας χρόνια και θα είμαστε αδικαιολόγητοι αν δεν μάθουμε να τα παρασκευάζουμε σωστά.