Το απλό σαραγλί

Το απλό σαραγλί
Το σαραγλί χαρακτηρίζεται και ως ο απλός τυλιχτός μπακλαβάς. Είναι δημοφιλές γλυκό που σαν προέλευση έχει την Πόλη. Φαίνεται παραλλαγή του να ξεκινά από το Βυζάντιο που είχε μέσα υλικά όπως μέλι, νερό, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 φύλλο κρούστας
- 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια νερό
- μισό πορτοκάλι στημένο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
Πως Φτιάχνεται
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και παίρνουμε ένα φύλλο.
- Το διπλώνουμε στη μέση και από τη μεριά που έχουμε διπλώσει ξεκινάμε να το κάνουμε στριφτά σφιχτά ρολάκια.
- Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να τα κάνουμε σφιχτά.
- Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και κάθε ένα ρολάκι που ετοιμάζουμε το βάζουμε με κυκλικό τρόπο έτσι ώστε να κάνει σαλίγκαρο.
- Όταν τελειώσουμε με την ίδια διαδικασία όλα τα φύλλα και τα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί λιώνουμε το βούτυρο.
- Με ένα πινέλο περνάμε όλα τα σαραγλί από πάνω.
- Ότι μας περισσέψει από το βούτυρο το ρίχνουμε μέσα και αυτό.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 150 βαθμούς.
- Βάζουμε μέσα το ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το πορτοκάλι, το μέλι και την κανέλα.
- Βράζουμε το σιρόπι για 3 με 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος του γλυκού μας και έχει κρυώσει το σιρόπι μας βγάζοντας το ταψί από το φούρνο σιροπιάζουμε με μια κουτάλα.
- Ρίχνουμε όλο το σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσει.
Σημείωση: Όπως ξέρουμε από προηγούμενες συνταγές πρέπει το σαραγλί να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο. Εάν θέλουμε μπορούμε πριν διπλώσουμε τα φύλλα να βάλουμε μέσα τριμμένους ξηρούς καρπούς.