Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος
Τα Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος είναι η πιο απλή εκδοχή τους για να τα απολαύσουμε στο φούρνο χωρίς πολλές διαδικασίες και να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό.
Τι χρειάζονται
- 3 πακέτα τορτελίνια
- 2 κρέμες γάλακτος
- 150 γραμ. ζαμπόν
- 150 γραμ. μπέικον
- 200 γραμ. τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Πως φτιάχνονται
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια και την τοποθετούμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα και αλάτι, αφήνουμε να βράσει το νερό και προσθέτουμε μέσα τα τορτελίνια ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν και βράζουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ μέχρι να βράσουν σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον και το βάζουμε να σοταριστεί ελαφρά.
- Στραγγίζουμε τα τορτελίνια μας και τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στην άκρη.
- Στο τηγάνι που έχουμε σοτάρει το μπέικον και το ζαμπόν προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε και τις κρέμες γάλακτος και λίγο πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει ελαφρά για περίπου 5 έως 7 λεπτά και όπως είναι τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα με τα τορτελίνια.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μια χούφτα τυρί τριμμένο.
- Ξανά ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο.
Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τα Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος όλα μαζί σε ένα πυρέξ και να τα βάλουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.