Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος

Τα Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος είναι η πιο απλή εκδοχή τους για να τα απολαύσουμε στο φούρνο χωρίς πολλές διαδικασίες και να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό.

Τι χρειάζονται

  • 3 πακέτα τορτελίνια
  • 2 κρέμες γάλακτος
  • 150 γραμ. ζαμπόν
  • 150 γραμ. μπέικον
  • 200 γραμ. τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πως φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια και την τοποθετούμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε μέσα και αλάτι, αφήνουμε να βράσει το νερό και προσθέτουμε μέσα τα τορτελίνια ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν και βράζουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ μέχρι να βράσουν σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον και το βάζουμε να σοταριστεί ελαφρά.
  4. Στραγγίζουμε τα τορτελίνια μας και τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στην άκρη.
  5. Στο τηγάνι που έχουμε σοτάρει το μπέικον και το ζαμπόν προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε και τις κρέμες γάλακτος και λίγο πιπέρι.
  6. Αφήνουμε να βράσει ελαφρά για περίπου 5 έως 7 λεπτά και όπως είναι τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα με τα τορτελίνια.
  7. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μια χούφτα τυρί τριμμένο.
  8. Ξανά ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο.

Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τα Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος όλα μαζί σε ένα πυρέξ και να τα βάλουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...