Τορτελίνια στο φούρνο
Τα Τορτελίνια στο φούρνο είναι έξω από τα καθιερωμένα δηλαδή τις κλασσικές συνταγές και δίνουμε βάσει στο φούρνο για να φτιάξουμε ένα ακόμα διαφορετικό είδος από ζυμαρικά.
Τι χρειάζονται
- 3 πακέτα τορτελίνια
- 150 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν
- 2 μικρές κρέμες γάλακτος
- τυρί τριμμένο
- 150 γραμμάρια μπέικον
- 2-3 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Πως φτιάχνονται
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τα χερούλια και ρίχνουμε μέσα μπόλικο αλάτι. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα τορτελίνια, τα βράζουμε για περίπου 7 με 9 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί πυρέξ, ψιλοκόβουμε το καπνιστό ζαμπόν και το μπέικον και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο πυρέξ.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι δύο χούφτες τυρί τριμμένο και τις δύο κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να πάνε τα υλικά μας παντού <<και ένα κουτάκι από την κρέμα γάλακτος νερό>> .
- Πασπαλίζουμε με τυρί ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ και σκορπάμε τις δύο τρεις κουταλιές βούτυρο σε διάφορα σημεία στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 με 200 για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Σημείωση: Προσοχή μεγάλη στο χρόνο ψησίματος γιατί εάν το αφήσουμε παραπάνω θα είναι η κρεμά γάλακτος πηχτή παραπάνω από όσο θέλουμε, εάν το αφήσουμε λιγότερο από τον αναφερόμενο χρόνο θα βγει πολλή νερουλή και τότε είναι έτοιμα τα Τορτελίνια στο φούρνο.