Τυρί φέτα σαγανάκι το γρήγορο το απλό

Τυρί φέτα σαγανάκι το γρήγορο το απλό

Τυρί φέτα σαγανάκι το γρήγορο το απλό

Ένας τρόπος για να φτιάξουμε το παραδοσιακό σαγανάκι όχι με άλλο τυρί αλλά με την αγαπημένη σε όλους μας φέτα. Δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να γίνει παρά μόνο μερικά λεπτά με πολύ μεράκι.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 55 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 300 γραμμάρια φέτα βαρελίσια
  • 1 ποτήρι κρύο νερό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Κόβουμε τη φέτα σε στενά και μακριά κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το λάδι μέχρι που να κάψει.
  3. Βάζουμε το τυρί σε μπολ με παγωμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα έτσι το αλεύρι θα κολλήσει καλύτερα.
  4. Κυλάμε το τυρί στο αλεύρι και το τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι με προσοχή.
  5. Τηγανίζουμε μέχρι που να λιώσει το τυρί και από τις δύο μεριές και να γίνει τραγανό.
  6. Σερβίρουμε με λεμόνι φρέσκο.

Σημείωση: Η Τυρί φέτα σαγανάκι το γρήγορο το απλό πιάτο είναι ο ιδανικός μεζές που προτιμάνε για το ούζο ή το τσίπουρο το καλοκαίρι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…