Τυροπιτάκια με 5 υλικά
Τα τυροπιτάκια με 5 απλά υλικά είναι ένα φαγητό που μπορούμε να φτιάξουμε όλες τις ώρες.
Τι Χρειαζόμαστε
- 600 γραμμάρια γιαούρτι
- 600 γραμμάρια φέτα
- 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε την φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
- Την πολτοποιούμε όσο πιο πολύ μπορούμε
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Ίσως να μην το πάρει όλο το αλεύρι.
- Κάνουμε μπαλάκια για να δούμε εάν στέκεται η ζύμη μας αφού ζυμώσουμε πάρα πολύ καλά
- Έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα σε ένα ταψί βάζουμε εκεί τα τυροπιτάκια μας
- ‘Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στο πάνω κάτω στους 180 με 200 βαθμούς και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά μέχρι τα τυροπιτάκια μας να πάρουν ένα όμορφο χρυσό καστανό χρώμα και να διπλασιαστούν.
Σημείωση: Δεν ρίχνουμε αλάτι αν προσέξετε στη συνταγή παραπάνω Γιατί η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή και να συμπληρώσει το αλάτι που λείπει.