Tυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο

Tυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο

Tυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο

Τα Tυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο ξεχωρίζουν στη γεύση λόγο του σπιτικού φύλλου.

Τι Χρειαζόμαστε

Για τη Ζύμη

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά αποξηραμένη
  • μισή κούπα γάλα εβαπορέ
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για τη Γέμιση

  • 150 με 200 γραμμάρια φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το ζυμάρι γιατί πρέπει να το αφήσουμε περίπου τα 60 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, διαλύουμε τη μαγιά με λίγο ζεστό νερό και τη προσθέτουμε και αυτή μέσα.
  3. Τέλος βάζουμε το γάλα που έχουμε χλιαρίνει ελαφρώς τόσο όσο να αντέχει το μικρό μας δαχτυλάκι.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο και απαλό.
  5. Έπειτα αφού τελειώσουμε, καλύπτουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  6. Μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας εμείς φτιάχνουμε τη γέμιση.
  7. Σε μια λεκάνη σπάμε τη φέτα με το πιρούνι.
  8. Ρίχνουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και περίπου ένα δαχτυλάκι λάδι.
  9. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και η γέμιση είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε μόλις το ζυμάρι φουσκώσει.
  10. Η ζύμη μας φούσκωσε, παίρνουμε λίγο ζυμάρι τόσο όσο το μπροστινό μέρος από ένα μικρό κουτάλι, το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και αν έχουμε πλάστη χειρός το κάνουμε με αυτό αν δεν έχουμε απλά το ανοίγουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας.
  11. Όταν το ανοίξουμε όσο χρειάζεται βάζουμε γέμιση με ένα μικρό κουταλάκι στο κέντρο και κλείνουμε σαν πουγκί. Δηλαδή παίρνουμε όλες τις άκρες, τις ενώνουμε και τέλος κλείνουμε από πάνω στριφογυριστά.
  12. Βάζουμε σε ένα σκεύος ή τηγάνι μπόλικο λάδι για να κάψει.
  13. Ρίχνουμε μόλις κάψει τα τυροπιτάκια μας ένα ένα και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ.
  14. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
  15. Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με μπόλικο απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση: Βάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί για να απορροφήθουν τα λάδια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…