Τυροπιτάρι Ευβοίας στο τηγάνι

Τυροπιτάρι Ευβοίας στο τηγάνι

Τυροπιτάρι Ευβοίας στο τηγάνι

Το τυροπιτάρι Ευβοίας στο τηγάνι μπορεί να το συναντήσουμε και με την ονομασία τυροπιτάρι δυόσμου διότι είναι το υλικό που ξεχωρίζει.

Τι χρειαζόμαστε

για το φύλλο

  • 2 κούπες αλεύρι 600 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει

για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα ακριβώς στην μέση.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη το λάδι το ξύδι και λίγο ζεστό νερό.
  3. Το νερό θέλουμε να είναι τόσο ζεστό όσο να αντέχει το μικρό μας δαχτυλάκι.
  4. Ρίχνουμε λίγο-λίγο νερό σταδιακά ζυμώνοντας συγχρόνως.
  5. Θέλουμε το ζυμάρι μας να γίνει λείο και απαλό.
  6. Όταν τελειώσουμε το ζύμωμα βγάζουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε το φύλλο μας σε μέγεθος όσο η επιφάνεια του τηγανιού.
  7. Το φύλλο που θα ανοίξουμε δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ λεπτό ούτε και πολύ χοντρό.
  8. Όταν φτιάξουμε το φίλο μας το αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε τη γέμιση μας.
  9. Σε ένα σκεύος σπάμε τη φέτα όσο καλύτερα μπορούμε και με ένα πιρούνι να τη σπάσουμε. Μόλις το κάνουμε αυτό  την πολτοποιούμε καλά.
  10. Ρίχνουμε μέσα το αυγό, το δυόσμο κι αν θέλουμε και μας αρέσει λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  11. Παίρνουμε μία ποσότητα την βάζουμε στο κέντρο της ζύμης και κλείνουμε γυρνώντας το και κολλώντας τις άκρες με λίγο νεράκι.
  12. Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το λάδι να κάψει ρίχνουμε μέσα το τυροπιτάρι και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρυσοκάστανο χρώμα.

Σημείωση: Τη συνταγή αυτή την δοκίμασα στην Εύβοια είναι μία παραλλαγή της τυρόπιτας μόνο που γίνεται στο τηγάνι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…