Τζατζίκι

Τζατζίκι

Τζατζίκι

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια είδος σως που τρώγεται με σχεδόν όλα τα φαγητά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 2 αγγούρια φρέσκα
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πως Φτιάχνεται

  1. Πλένουμε καλά τα αγγούρια και κόβουμε το επάνω μέρος.
  2. Σε ένα ψιλό στραγγιστό τρίβουμε τα αγγούρια από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
  3. Τα στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα νερά και τα ζουμιά.
  4. Αυτό το κάνουμε για να μην μας νερώσει το τζατζίκι αργότερα.
  5. Ρίχνουμε το αγγούρι σε μια λεκανίτσα, το σκόρδο που έχουμε τρίψει από τη ψιλή μεριά του τρίφτη.
  6. Βάζουμε επίσης στη λεκανίτσα το δυόσμο, το αλάτι, τον άνηθο που έχουμε ψιλοκόψει από πριν.
  7. Συνεχίζουμε την διαδικάσία ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι και λίγο λάδι.
  8. Τα ανακατεούμε όλα μαζί και συνεχίζουμε να ρίχνουμε λιγό λίγο λάδι και ξύδι.
  9. Είναι έτοιμο όταν αποροφήσει το λάδι και το ξύδι.

Σημείωση: Αν θέλουμε λίγο ποιο πικάντικη τη συνταγή μας μπορούμε να βάλουμε περισσότερο σκόρδο δηλαδή να βάλουμε 5 σκελίδες σκόρδο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…