Τζατζίκι
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια είδος σως που τρώγεται με σχεδόν όλα τα φαγητά.
Τι Χρειαζόμαστε
- μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 2 αγγούρια φρέσκα
- μισό ματσάκι άνηθο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πως Φτιάχνεται
- Πλένουμε καλά τα αγγούρια και κόβουμε το επάνω μέρος.
- Σε ένα ψιλό στραγγιστό τρίβουμε τα αγγούρια από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Τα στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα νερά και τα ζουμιά.
- Αυτό το κάνουμε για να μην μας νερώσει το τζατζίκι αργότερα.
- Ρίχνουμε το αγγούρι σε μια λεκανίτσα, το σκόρδο που έχουμε τρίψει από τη ψιλή μεριά του τρίφτη.
- Βάζουμε επίσης στη λεκανίτσα το δυόσμο, το αλάτι, τον άνηθο που έχουμε ψιλοκόψει από πριν.
- Συνεχίζουμε την διαδικάσία ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι και λίγο λάδι.
- Τα ανακατεούμε όλα μαζί και συνεχίζουμε να ρίχνουμε λιγό λίγο λάδι και ξύδι.
- Είναι έτοιμο όταν αποροφήσει το λάδι και το ξύδι.
Σημείωση: Αν θέλουμε λίγο ποιο πικάντικη τη συνταγή μας μπορούμε να βάλουμε περισσότερο σκόρδο δηλαδή να βάλουμε 5 σκελίδες σκόρδο.