Τσιζκέικ

Τσιζκέικ
Το Τσιζκέικ είναι ένα γλυκό το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε πανεύκολα και γρήγορα για τη στιγμή που θέλουμε γλυκό και θέλουμε να είναι σπιτικό γιατί άλλη χάρη έχει να είναι από τα χεράκια μας.
Τι χρειάζεται
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα διαιτητικά
- 180-200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
- μαρμελάδα βατόμουρο ή ότι άλλη μας αρέσει
Πως φτιάχνεται
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Τρίβουμε τα μπισκότα τα διαιτητικά και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα ανακατεύοντας καλά ώσπου να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα όλα μαζί τα υλικά.
- Φτιάχνουμε το ζελέ χρησιμοποιώντας την μισή ποσότητα νερού από αυτήν που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά για να πάει το ζελέ παντού και στρώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα των μπισκότων.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για περίπου 60 λεπτά.
- Μόλις πήξει καλά η κρέμα μας απλώνουμε στην επιφάνεια της την μαρμελάδα ή οποιοδήποτε άλλη μαρμελάδα έχουμε στο σπίτι.
- Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Το Τσιζκέικ μας μπορεί να σερβιριστεί και με παγωτό της επιλογής μας.
Σημείωση: Στο Τσιζκέικ βάζουμε όποια μαρμελάδα θέλουμε αλλά σας προτείνουμε να βάλετε ήπιες γεύσεις για να μη μας βγει πολλή γλυκό στη γεύση.