Χειροποίητη μπεσαμέλ

Χειροποίητη μπεσαμέλ

Χειροποίητη μπεσαμέλ

Στη Χειροποίητη μπεσαμέλ αν ρίξουμε μέσα φέτα και τριμμένα τυριά μπορούμε να φτιάξουμε μια καταπληκτική πίτα. Επίσης είναι η βάση για το μουσακά και το παστίτσιο η συγκεκριμένη συνταγή. 

Τι Χρειαζόμαστε

  • 7 γεμάτες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 και 1/2 κουτί νερό
  • 3 έως 4 αυγά
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τις 7 κουταλιές αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχι να γίνει μια ενιαία μάζα.
  3. Τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε ένα μέρος δροσερό για να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 5 με 7 λεπτά.
  4. Μέχρι να γίνει αυτό σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρώς για να τα έχουμε έτοιμα.
  5. Έχει κρυώσει τώρα το μείγμα, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και το νερό.
  6. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για αρχή και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα αλλά τώρα θα χρειαστούμε σύρμα.
  8. Θέλει πολύ ανακάτεμα για αυτό συνεχίζουμε γρήγορα και προσέχουμε να μην πετάξει.
  9. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφού έχει σφίξει η μπεσαμέλ και ρίχνουμε τα αυγά.
  10. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να απορροφήσει τα αυγά.
  11. Αν μας βγει πολλή πιχτή μπορούμε να ρίξουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Σημείωση: Η Χειροποίητη μπεσαμέλ χρησιμοποίται στο μουσακά, στο παστίτσιο, στο ογκρατέν ακόμη και στις μελιτζάνες παπουτσάκια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…