Χειροποίητη μπεσαμέλ

Χειροποίητη μπεσαμέλ
Στη Χειροποίητη μπεσαμέλ αν ρίξουμε μέσα φέτα και τριμμένα τυριά μπορούμε να φτιάξουμε μια καταπληκτική πίτα. Επίσης είναι η βάση για το μουσακά και το παστίτσιο η συγκεκριμένη συνταγή.
Τι Χρειαζόμαστε
- 7 γεμάτες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
- 1 και 1/2 κουτί νερό
- 3 έως 4 αυγά
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τις 7 κουταλιές αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχι να γίνει μια ενιαία μάζα.
- Τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε ένα μέρος δροσερό για να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Μέχρι να γίνει αυτό σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρώς για να τα έχουμε έτοιμα.
- Έχει κρυώσει τώρα το μείγμα, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και το νερό.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για αρχή και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα αλλά τώρα θα χρειαστούμε σύρμα.
- Θέλει πολύ ανακάτεμα για αυτό συνεχίζουμε γρήγορα και προσέχουμε να μην πετάξει.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφού έχει σφίξει η μπεσαμέλ και ρίχνουμε τα αυγά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να απορροφήσει τα αυγά.
- Αν μας βγει πολλή πιχτή μπορούμε να ρίξουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Σημείωση: Η Χειροποίητη μπεσαμέλ χρησιμοποίται στο μουσακά, στο παστίτσιο, στο ογκρατέν ακόμη και στις μελιτζάνες παπουτσάκια.